maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

קינמונים - עוגת מפנקת עם טעם מדהים!

בית המאפה של אמא - עוגות, לחמים ופשטידות

הלילות הפכו קרירים ואין דבר נפלא יותר מלהתכרבל בבית עם כוס משקה חמים ועוגה טריה וטעימה שתאפיל על הברקים והרעמים. במיוחד עבור פנטזיה זו, הבאנו לכם עוגת שושנים מפנקת, עוגת הקינמונים!

מתכון לעוגת קינמונים

מה עושים?

בסיר קטן מערבבים 2 כוסות חלב, 1/2 כוס שמן ו-1/2 כוס סוכר.

מחממים על אש בינונית ומכבים את האש לפני הרתיחה.

נותנים לבלילה להתקרר כ-45 דקות, ולאחר מכן מוסיפים שקית של שמרים יבשים פעילים.

מניחים לתערובת עם השמרים לשבת כדקה.
 

מתכון לעוגת קינמונים

מוסיפים 4 כוסות קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מכסים במגבת ומניחים לשבת במקום חמים למשך שעה כדי לאפשר תפיחה.

מתכון לעוגת קינמונים

אחרי שעה מוסיפים 1/2 כוס קמח, 1/2 כפית אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתייה, וכפית וחצי של מלח. 

מערבבים את התערובת.

מתכון לעוגת קינמונים

לשים את הבצק ומרדדים אותו על השיש לצורת מלבן ארוך ודק.

מורחים על הבצק 1 כוס חמאה מומסת.

מתכון לעוגת קינמונים

מפזרים מעל 1/8 כוס קינמון טחון וכוס של אבקת סוכר.

מתכון לעוגת קינמונים

מתחילים לגלגל מהקצה המרוחק כלפי פנים, בחוזקה, עד שיתקבל גליל נחמד וארוך.

חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים בתבנית משומנת היטב.

אין צורך ליצור רווחים, במהלך האפייה, השושנים יתהדקו לעוגה. 

מתכון לעוגת קינמונים

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-15 דקות או עד שיזהיב.

מתכון לעוגת קינמונים

בתיאבון!

קינמונים
מקור: חיה מוראד-קייזמן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: