maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

אוסף של 5 מתכוני תבשילי עוף ובקר בנוסח אסייתי

 בשנים האחרונות עלו ופרחו בישראל שלל מסעדות אסיתיות, שהביאו אלינו מגוון מנות ומטעמים מרחבי המזרח הרחוק וגרמו לרבים מאיתנו – אלו שפקדו ואכלו אותם – לגלות את הקסם של אסיה. לא מעטים גם זכו לטוס לטיול במדינות אסיה השונות ולהתוודע למטבחיהן ממקור ראשון. מלבד מנות הנודלס שנפוצות מאוד במטבחי אסיה, יש עוד סוג רווח של מנות בכל המטבחים האלו: תבשילי העוף והבשר, המתובלים במזרח הרחוק באופן מיוחד וגדושים בטעמים האקזוטיים הנפלאים של האזור. אך אתם ממש לא חייבים להטריח את עצמכם לבקר באסיה כדי לטעום מהתבשילים האלו – אתם יכולים להביא אותם ישירות אל ביתכם, בעזרת רכיבים שיש בכל מטבח (וגם רכיבים שניתן להשיג בחנויות האוכל המתמחות בארץ) ולהכין לכם וליקירכם תבשילים אסייתיים מעוררי תיאבון.  

 

תבשיל עוף אדום בנוסח סיני

המטבח הסיני הרחב והמסורתי ידוע בשלל המטעמים הנפלאים והאקזוטיים שלו, ותבשיל העוף האדום הזה הוא דוגמה מצוינת לכך. שיטת הבישול האדום היא שיטה נפוצה במטבח הנהדר הזה להכנת מטעמי עוף ובשר, ומלבד הגוון האדום שהמנה מקבלת בזכותה, היא גם הופכת לעסיסית מאוד, שהעוף כמעט ונוזל מן העצם. הכינו את התבשיל והכניסו את רזי המטבח והבישול הסיני לביתכם!

 

תבשיל עוף אדום בנוסח סיני מקור תמונה: The Spruce Eats
רכיבים לעוף בבישול אדום:
נתח עוף - 1.5 ק"ג
יין אורז - ½ כוס (או לחלופין יין שרי יבש)
סוכר חום - ½ כוס
זרעי שומר - 1 כפית
פלפל שחור - ½1 כפיות
שורש ג'ינג'ר - 1 (דק, כתוש)
קינמון - 1 מקל
מים - 4 כוסות
תבשיל קורמה תרנגול הודו בנוסח הודי

המטבח ההודי ידוע כמטבח ססגוני ופיקנטי במיוחד, הגדוש בשימוש בתבלינים שונים שנותנים לכל מנה עושר של טעמים בלתי נשכחים. דוגמה מצוינת לכך ניתן למצוא בקורמה – תבשיל הודי מסורתי מתרנגול הודו, המובא אליכם כאן בגרסתו הכשרה (עם חלב קוקוס). בעזרת התבשיל הנהדר הזה תוכלו להכניס את טעמיה של הודו לביתכם ולהפוך כל ארוחת צהריים או ערב לחגיגה.  

 

רכיבים לתבשיל קורמה:
חזה הודו - 1-1.5 ק"ג (צלוי ומבושל)
בצל לבן - 1 (קצוץ)
שורש ג'ינג'ר - 1 (באורך 2.5 ס"מ, כתוש)
פלפלים ירוקים חריפים - 2 (קצוצים, לא חובה)
שמן לבישול - 2 כפות
גאראם מסאלה - 1 כפית
קמח שקדים - 1 כוס
חלב קוקוס - 1 כוס
מים רותחים - 1 כוס
סוכר - 1 כפית
כורכום - 1 כפית
מלח - 1 כפית
צ'ילי גרוס - 1 כפית
עלי פטרוזיליה - צרור (לקישוט)
ליים - 1 (פרוס לפרוסות, לקישוט)
מתכון קל לתבשיל עוף בקארי נוסח תאילנד

היישר מתאילנד, מתכון אותנטי לתבשיל קארי מעורר תאבון שמכיל 283 קלוריות בלבד למנה. בזמן אכילתו תוכלו להנות מהמתקתקות של חלב הקוקוס והחמצמצות של עלי הלמון גראס, שישתלבו לכם נהדר בפה.

רכיבים לתבשיל עוף:
מים - 1 כוס (קרים)
חזה עוף - 3 פרוסות (חתוך לרצועות דקות)
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות)
פלפל צהוב - 1 (חתוך לרצועות)
חלב קוקוס - 400 מ''ל (דל קלוריות)
קארי אדום - 2 כפות (או ירוק)
למון גראס - 6 עלים (חתוכים גס או עלי קפיר ליים - יבשים או טריים)
רוטב סויה - 4 כפיות
אבקת סוכר - 1 כפית
שעועית שטוחה - 150 גר' (קצוצה בקצוות)
קורנפלור - 2 כפיות
בזיליקום - חופן (עלים טריים, קרועים קלות)
תבשיל צלעות בקר קוריאני בבישול איטי

אם אתם רוצים להכניס את טעמי המזרח לבית שלכם, ולהכין מנה עיקרית לארוחת צהריים שתמלא את המטבח שלכם בניחוח אסייתי משובח – קחו לעצמכם קצת זמן והכינו את תבשיל צלעות הבקר הזה, שמגיע אלינו היישר מן המטבח הקוריאני. קל ופשוט להכין אותו – וכל מה שהוא דורש זה סיר לבישול איטי ולהתאזר בסבלנות כמה שעות עד שהוא יוצא מהביל ומוכן להגשה.

 

תבשיל צלעות בקר קוריאני בבישול איטי מקור תמונה: damn delicious
רכיבים לבקר בשומשום:
ציר בקר - 1 כוס (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
סוכר חום - ½ כוס
ג'ינג'ר - 1 כף (מרוסק)
רוטב סרירצ'ה - 1 כפית
אבקת בצל - ½ כפית
פלפל לבן - ½ כפית
צלעות בקר - 1.5 קילו (ללא העצם, חתוכות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ)
קורנפלור - 2 כפות
מים - ¼ כוס
גרגירי שומשום - 1 כפית (לקישוט)
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים דק, לקישוט)
תבשיל בקר בנוסח סצ'ואן

זוהי אחת המנות האהובות ביותר שיש למטבח הסיני להציע – בקר בנוסח סצ'ואן היא מנה קלאסית ביותר, תבשיל חריף ועשיר בטעמים שמקורו במחוז בעל אותו השם שבמערב סין. אז הכניסו את תבשיל הבקר הססגוני הזה למטבחכם ותרגישו ממש כמו במסעדה אסיתית או אף יותר טוב מכך – בסין עצמה, על טעמיה וניחוחותיה.

 

תבשיל בקר בנוסח סצ'ואן מקור תמונה: delish
רכיבים לרוטב לבקר:
רכיבים לבקר במרינדה:
קורנפלור - 4 כפות (מחולקות ל-3 כפות ועוד 1)
יין אורז - 1 כף
נתח סינטה - 500 גרם (או נתח פלדה, פרוס דק נגד כיוון הסיבים)
שמן קנולה - 2 כפות (מחולקות)
גזרים - 2 (גדולים, חתוכים לפרוסות דקות בעובי גפרור)
פלפל אדום מתוק - 1 (חתוך לפרוסות דקות בעובי גפרור)
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים דק, לקישוט)
גרגירי שומשום - קורט (לקישוט)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו