header

תבשיל קורמה תרנגול הודו בנוסח הודי

המטבח ההודי ידוע כמטבח ססגוני ופיקנטי במיוחד, הגדוש בשימוש בתבלינים שונים שנותנים לכל מנה עושר של טעמים בלתי נשכחים. דוגמה מצוינת לכך ניתן למצוא בקורמה – תבשיל הודי מסורתי מתרנגול הודו, המובא אליכם כאן בגרסתו הכשרה (עם חלב קוקוס). בעזרת התבשיל הנהדר הזה תוכלו להכניס את טעמיה של הודו לביתכם ולהפוך כל ארוחת צהריים או ערב לחגיגה.  

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
רכיבים לתבשיל קורמה:
חזה הודו - 1-1.5 ק"ג (צלוי ומבושל)
בצל לבן - 1 (קצוץ)
שורש ג'ינג'ר - 1 (באורך 2.5 ס"מ, כתוש)
פלפלים ירוקים חריפים - 2 (קצוצים, לא חובה)
שמן לבישול - 2 כפות
גאראם מסאלה - 1 כפית
קמח שקדים - 1 כוס
חלב קוקוס - 1 כוס
מים רותחים - 1 כוס
סוכר - 1 כפית
כורכום - 1 כפית
מלח - 1 כפית
צ'ילי גרוס - 1 כפית
עלי פטרוזיליה - צרור (לקישוט)
ליים - 1 (פרוס לפרוסות, לקישוט)
אופן הכנת התבשיל קורמה:
  1. לתוך קערה עמידה לחום הכניסו את קמח השקדים, חלב הקוקוס, הסוכר, המלח, הכורכום והצ'ילי הגרוס, ושפכו על הכל מים רותחים. תנו להכל לשבת בקערה למשך 10 דקות.
  2. במחבת עמוקה (ווק) חממו את השמן והוסיפו פנימה את הבצל. טגנו אותו למשך 5 דקות והוסיפו פנימה את הג'ינג'ר, השום, הגאראם מאסאלה והפלפל הירוק.
  3. טגנו הכל יחד למשך 5 דקות והוסיפו פנימה את נתחי ההודו. תנו לנתחים להתחמם ולהתבשל למשך כמה רגעים, ואז הוסיפו פנימה את תערובת הרוטב שהכנתם.
  4. הורידו את עוצמת הלהבה ואפשרו לרוטב להצטמצם לאט.
  5. העבירו את התבשיל לקערת הגשה, קשטו עם עלי הפרטוזיליה ופרוסות הליים והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: