header

מתכון למנה אישית של חזה עוף חמוץ מתוק

לא תמיד אנחנו רוצים להכין אוכל לכל המשפחה או לארוחה גדולה, לפעמים כל מה שבא לנו לעשות זה להשקיע במנה אישית קלה להכנה עם טעמים עשירים. בפעם הבאה שאתם מתמודדים עם מצב שכזה, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המתכון של חיה דר מהבלוג fromhayawithlove, למנה אישית נהדרת של עוף מטוגן עם רוטב חמוץ-מתוק. אם אהבתם את המנה ואתם רוצים לפנק אדם נוסף בפעם הבאה שאתם מכינים אותה, פשוט הכפילו את הכמויות של כל הרכיבים למעט אלו של בלילת הקמח והביצה הראשונית. 
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון לחזה עוף חמוץ מתוק:
חזה עוף - 250 גרם (חתוך לקוביות גדולות)
קמח - ¼ כוס
ביצה - 1
סודה - ⅛ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל אדום - ½ (חתוך לקוביות)
פרוסות אננס - 1-2 (חתוכות לקוביות)
לימון - 2 פרוסות דקיקות
שמן ניטרלי - לטיגון
דבש - 1 כף
רוטב סויה - ¼ כוס (ניתן גם להשתמש בפחות)
מיץ לימון - 2 כפות
מים - 1 כף
אופן הכנת מתכון לחזה עוף חמוץ מתוק:
  1. מערבבים קמח, ביצה, סודה ומלח בקערה רחבה.
  2. יוצקים למחבת שמן בגובה 3 ס”מ ומחממים על אש גבוהה.
  3. טובלים את העוף בבלילה ומכניסים לשמן הרותח, מטגנים מכל צד עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
  4. שופכים חלק מהשמן בזהירות ומשאירים שכבה דקה, מטגנים את הפלפלים והאננס קלות ומוציאים לכלי.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב (דבש, סויה, צ'ילי מתוק, מיץ לימון ומים), מכניסים למיקרוגל לדקה או שתיים בהתאם לעוצמת המכשיר.
  6. מערבבים שוב את הרוטב, מסדרים את העוף על צלחת, מפזרים מתערובת הפלפלים והאננס, ויוצקים מעל את הרוטב.
טיפ השף:
מומלץ לאכול בתוספת מנת אורז פשוטה ללא תוספות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: