header

מתכון לסלט חם עם חזה אווז, תרד ותפוחי עץ

הסלט הבא יהפוך לאחת מהמנות שאתם הכי אוהבים לפתוח איתן את הארוחה, לא רק כי הוא פשוט להכנה, אלא גם כי הוא מגיע עם שלל הפתעות ו"שידרוגים" בהשוואה לסלטים אחרים. בתור התחלה זה סלט חם ומתוק, מה שכבר הופך אותו ליוצא דופן מבין המנות הראשונות על שולחן האוכל. בהמשך לכך יש לו מרקם פריך נהדר בזכות פרוסות דקות של תפוחי עץ וחזה אווז מעושן שאתם יכולים לטגן בדיוק עד לדרגת העשייה והמרקם שאתם הכי אוהבים. נסו אותו בעצמכם ולא תתאכזבו! 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לסלט חם עם חזה אווז, תרד ותפוחי עץ מקור תמונה: tasteofhome.com
רכיבים לסלט חזה אווז, תרד ותפוחי עץ:
חזה אווז - 6 רצועות (קצוצות)
חומץ תפוחים - ¼ כוס
סוכר חום - 3 כפות
עלי בייבי תרד - 9 כוסות (לא דחוסות)
תפוחי עץ - 2 (אדומים, חצויים, ללא הליבה, פרוסים דק)
בצל סגול - 1 (קצוץ דק)
אופן הכנת סלט חזה אווז, תרד ותפוחי עץ:
  1. חממו מעט שמן במחבת על אש בינונית-חזקה, הוסיפו את חזה האווז, בשלו וערבבו מפעם לפעם עד שהוא מקבל פריכות קלה.
  2. העבירו את חזה האווז לצלחת מרופדת בנייר סופג, שמרו בצד בערך 2 כפות מהנוזל שנותר במחבת ואז נקו את המחבת.
  3. לאחר הניקו, החזירו את המחבת לכיריים על אש גבוהה, והוסיפו סוכר, חומץ ואת 2 כפות נוזל הבישול ששמתם בצד. בשלו עד לרתיחה ואז ערבבו עד שהסוכר מתמוסס. בסיום הסירו מהאש והמתינו להתקררות קלה.
  4. בינתיים ערבבו בקערת הגשה את עלי התרד עם פרוסות תפוח העץ, הבצל הקצוץ וחזה האווז הפריך.
  5. שפכו לתוך הקערה את הנוזל מהמחבת לאחר שהוא התקרר קלות, ערבבו והגישו לשולחן - בתאבון!
טיפ השף:
בשביל טעם עשיר ומגוון יותר ניתן להמיר את עלי התרד בכמות דומה של תערובת עלי בייבי לסלט.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.