header

שעועית ירוקה מוקפצת עם טופו

הטופו הוא מעין "גבינת סויה" למה גבינה? כי מכינים אותו בתהליך גיבון שדומה מאוד לתהליך הכנת גבינות חלביות. הוא עשוי מפולי סויה מבושלים, מוספים לו מלח מיוחד או אצה הגורמים להקרשה וגיבוש החומרים, ומתקבל מוצר הדומה לגבינה. עשיר בחלבון (תחליף מצויין למנה עיקרית בשרית כשהוא עשוי מפולי סויה לא מהונדסים גנטית), סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום, אשלגן, וויטמינים מקבוצת B. אין בו כולסטרול, יש בו מעט מלח, ותכולת הפחמימות שבו נמוכה מאודבעבר נהגו לצרוך אותו בעיקר צמחונים וטבעונים אבל היום הוא מצרך פופולארי שגם חובבי בשר (כמוני) אוכלים ואוהבים, אפשר למצוא אותו משולב במנות רבות במטבחים הסינים והיפנים במאכלים כמו: מרק מיסו וסושי. הוא מוכן תוך כמה דקות ואינו דורש הכנה מרובה.

טופו חתוך לקוביות

הטופו קיים בשלושה מרקמים:

קשה – בעל מרקם יציב הדומה לבשר עוף, ניתן לחתוך אותו בקלות, הוא לא מתפורר, מתאים לטיגון/ הקפצה/ צלייה, אפשר להוסיף אותו כקוביות או לגרד.

רך – בעל מרקם רך יותר כמו גבינה צפתית, וגם איתו ניתן לעשות הכל.

משי – בעל מרקם רך מאוד וקרמי, מתאים בעיקר להכנת ממרחים, מטבלים, קינוחים ושייקים.

לטופו הגולמי כמעט אין טעם וריח, והוא משתלב בצורה פנטסטית כמעט בכל מנה שתנסו, אפשר להכין איתו מאכלים רבים ומגוונים כמו: תבשילים, שקשוקות, מרקים, פשטידות, מוקפצים, קציצות, שווארמה צמחונית, שניצלים, תוספת לסלטים. 

במתכון שעועית ירוקה מוקפצת עם טופו שתקראו בהמשך, התנסתי עם הטופו בפעם הראשונה. גיליתי שמאוד קל ונוח לעבוד איתו, הוא כמו סופג שספוג בצורה מעולה את כל הטעמים. השילוב עם השעועית הירוקה ועלי התרד יוצרים מנה מזינה, בריאה ומלאת ויטמינים. אפשר לשדרג אותה עם הוספת קרם קוקוס על מנת ליצור רוטב סמיך, ואפשר גם להשאיר אותה כמו שהיא, להוסיף אורז לבן ולפזר מעל שומשום. 

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
שעועית ירוקה מוקפצת עם טופו
רכיבים לשעועית ירוקה מוקפצת עם טופו:
שעועית ירוקה שלמה קפואה - 300 גרם (חצי שקית קפואה )
טופו - 200 גרם (חתוך לקוביות)
עלי תרד - 1 כוס (עלים טריים)
סויה - 2 כפות
שמן זית - 2-3 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
ג'ינג'ר - ¾ כפית (טחון)
מלח - ¾ כפית
מיץ לימון - ¾ כוס (מלימון סחוט)
אופן הכנת שעועית ירוקה מוקפצת עם טופו:
  1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את השעועית הירוקה (אין צורך להפשיר לפני). preperation
  2. מערבבים מידי פעם ומקפיצים, מזלפים מעט שמן זית, וממשיכים כך כ-4 דקות, עד שהשעועית מתחילה להיות פריכה. (אפשר גם להפשיר את השעועית לפני ההכנה).
  3. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. preperation
  4. מוספים את הסויה והלימון, מערבבים וצורבים את הטופו עד שהוא משחים, כ-4-5 דקות.
  5. מוסיפים את התבלינים: שום, ג'ינג'ר, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. preperation
  6. חותכים את עלי התרד, מוסיפים למחבת ומערבבים. preperation
  7. מערבבים וממשיכים לבשל כ-4 דקות.
  8. מכבים את האש ומגישים. preperation
טיפ השף:
לאחר הפתיחה אם לא השתמשתם בכל הטופו אין בעיה להחזיר אותו למקרר, הוא יכול להישמר כשבוע וחצי בתנאי שיהיה בתוך קופסה סגורה, מכוסה כולו במים, את המים רצוי להחליף כל יומיים. כשהוא יתקלקל, אל דאגה אתם לא תפספסו, תבינו לפי הריח!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.