maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשקשוקה בסיסית

מקור השקשוקה הוא ממדינות צפון אפריקה, ומשמעותה "תערובת", וכיום היא אחד המאכלים שמזוהים מאוד עם המטבח הישראלי, כאשר היא מוגשת כארוחת בוקר או ארוחת ערב. אם חשבתם פעם להכין שקשוקה ותהיתם איך ליצור את המנה המושלמת, מתכון השקשוקה שלפניכם יהווה עבורכם בסיס מצויין למנה האהובה. תוכלו להגישה כפי שהיא מוצגת במתכון או להוסיף לה גבינות, עשבי תיבול, בשר ועוד וליהנות מחווית טעמים מדהימה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה בסיסית מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים לשקשוקה:
שיני שום - 2 (כתושות)
בצל - 1 (בינוני, חתוך דק)
פטרוזיליה - 1-2 כפות (טרייה, קצוצה)
שמן זית - 1 כף
קוביות עגבניות - 800 גר' (ניתן להשתמש בקוביות מקופסת שימורים)
פלפל חריף - 1 (קצוץ, ניתן להמיר ב-1 כפית צ'ילי)
כמון - ½ כפית
פפריקה מתוקה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
ביצים - 5 (גדולות)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת השקשוקה:
  1. חממו את השמן בתוך מחבת בקוטר 26 ס''מ מעל להבה גבוהה.
  2. הוסיפו למחבת את הבצל וטגנו אותו במשך 3-4 דקות או עד שהוא יהפוך לשקוף. הוסיפו למחבת את השום ובשלו יחד כדקה.
  3. הוסיפו לסיר את קוביות העגבניות ואת התבלינים, ערבבו והניחו לתערובת לרתוח במשך 5 דקות או עד שהיא תסמיך.
  4. צרו 5 בורות קטנים בתערובת העגבניות עבור הביצים. שיברו את הביצים אחת אחרי השנייה והכניסו כל אחת בתוך כל בור שיצרתם.
  5. כסו את השקשוקה עם מכסה לכ-10 דקות, בידקו מדי פעם את מידת עשיית הביצה וכבו את הלהבה לאחר שהיא תגיע לדרגה הרצויה מבחינתכם.
  6. כאשר השקשוקה מוכנה, הסירו את המחבת מהלהבה, פזרו מעליה מעט פטרוזיליה קצוצה ופלפל שחור, והגישו עם לחם טרי או פיתה חמה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: