header

מתכון לשקשוקה קלאסית וטעימה

השקשוקה הקלאסית מורכבת מעגבניות, שום, וביצים מבושלות, ממינימום מרכיבים, ומקסימום טעם! אוכלים אותה גם בבוקר וגם בערב (אפשר כמובן גם בצהריים), וחשוב שיהיה לצידה לחם טרי לטבילה ברוטב. צורת ההגשה הכי מהנה לאכילה היא במחבת שבו בושלה, כך היא נשארת חמה וטעימה. קיימות גרסאות רבות למנה הנהדרת הזו, עם עשבי תיבול, תרד, גבינות, ברוקולי, זוקיני, וניתן להפוך אותה בקלות לארוחה מזינה וטעימה עם הוספת טונה, נקניקיות, עוף, דגים...

שקשוקה במחבת עם לחם

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים שקשוקה קלאסית וטעימה:

עגבניות: מומלץ להשתמש בעגבניות מסוג מגי, או בעגבניות אדומות ובשלות - עגבניות ירוקות יגרמו לטעם חמוץ. במקרה שהשקשוקה יצאה קצת חמצמצה, הוסיפו מעט סוכר כדי לאזן את הטעמים. מומלץ מאוד לחלוט ולקלף את העגבניות (ההסבר במתכון), אם לא תעשו זאת סביר להניח שקליפות העגבניות ייפרדו מהעגבניות עצמן במהלך הבישול ויהיו חלק פחות נעים לאכילה ברוטב. אפשר כמובן לקצר תהליכים ולהשתמש בעגבניות מרוסקות או קצוצות משומרות.

השום: לא כדאי לוותר על השום, הוא מרכיב דומיננטי וחשוב בטעם. כדי להרגיש את הטעם המיוחד שלו רצוי לפרוס לפרוסות, ולחרפריפות אפשר להוסיף גם צ'ילי קצוץ.

שדרוג ועיבוי השקשוקה: אפשר להוסיף בצל או גמבה, עדיף להתחיל איתם את ההכנה ולטגן לאחר חימום המחבת, לעומת שאר המרכיבים לוקח להם קצת יותר זמן להתרכך.

בישול הביצים: מומלץ לשבור את הביצים לתוך צלוחית או קערית, ורק אח"כ להוסיף אותן אל השקשוקה, כך יהיה קל יותר לשמור על החלמון בשלמותו. אם החלטתם לכסות את המחבת מומלץ לסגור את המכסה למחצה, כדי לא ליצור בישול יתר. דרך נוספת לבישול הביצים היא לכסות אותן עם הרוטב ולקבל מעין "ביצה הפוכה".

הגשה: הגישו את השקשוקה חמה, ישר לאחר שירדה מהאש, מומלץ במחבת שבה הכנתם אותה, אבל אם זה פחות נוח אז בצלחת לצד סלט רענן וטחינה.

ולסיום: אפשר להכין שקשוקה בכמה דקות משאריות מטבוחה, פשוט מוסיפים ביצים מעל ומבשלים כמה דקות.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה קלאסית וטעימה
רכיבים לשקשוקה:
עגבניות - 6 (קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות )
שיני שום - 5 (קלופות ופרוסות)
פלפל חריף - 1 (חתוך לרצועות דקות, לא חובה)
ביצים - 5 (לפי גודל המחבת )
שמן זית - 1 כף
כמון - ½ כפית
פפריקה מתוקה - ½ כפית (או חריפה )
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
סוכר - קורט
מים - ½ כוס (לפי הצורך )
אופן הכנת השקשוקה:
  1. חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים אותן כ-3 דקות בסיר עם מים רותחים (בזכות הX אפשר יהיה לקלף אותן בקלות). מורידים את קליפת העגבניות וקוצצים דק.
  2. מחממים מחבת גדולה רחבה עם מעט שמן זית על להבה בינונית-גבוהה.
  3. חותכים את הפלפל החריף לרצועות דקות ומוסיפים למחבת, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את השום מערבבים ומטגנים מעט, מוסיפים את העגבניות והתבלינים: כמון, פפריקה, מלח, פלפל, סוכר, מערבבים ומבשלים כ-2-3 דקות.
  5. מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית- נמוכה ומבשלים כ-10-15 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומתאחד. מערבבים מידי פעם (זה הזמן לערבב, לאחר הוספת הביצים לא תוכלו לעשות זאת).
  6. טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים אם צריך, שוברים ביצה ביצה לצלוחית ומחליקים בזהירות למחבת. אפשר "לחפור" גומה ברוטב כדי שהביצה תתמזג עם הרוטב ולא תצוף בו, לא חובה. ממשיכים כך בזהירות עם כל הביצים.
  7. מתבלים את הביצים במעט מלח ופלפל, ,ממשיכים לבשל על להבה נמוכה (אם רוצים לקצר תהליכים - מכסים את המחבת)
  8. לאחר שהחלבון מתקרש והחלמון מתקשה לפי מידת העשייה האהובה עליכם, יודעים שהשקשוקה מוכנה.
  9. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה, מגישים חם עם לחם טרי. preperation
טיפ השף:
לשדרוג השקשוקה אפשר להוסיף מעל הביצים גבינות: קשקבל/גאודה/בולגרית...
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.