maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לארוחת בוקר שיבולת שועל, פטריות וביצים

אם תשוו בין ארוחת בוקר שכוללת קערת קורנפלקס לכזו שמכילה קערת שיבולת שועל, האפשרות השנייה משביעה הרבה יותר ועשויה לתרום לצריכת קלוריות נמוכה יותר בשעות הצהריים. מדובר במנה נהדרת לארוחת הבוקר, שתסייע לכם להתחיל את היום עם כוחות מחודשים וטעם נהדר. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לארוחת בוקר שיבולת שועל, פטריות וביצים
רכיבים לקדירת פטריות:
שמן זית - 2 כפיות
בצל ירוק - 3 גבעולים ( פרוסים דק - יש לחתוך את החלק הלבן והירוק בנפרד)
פטריות - 340 גר' (קצוצות - אפשר מקופסת שימורים)
מיץ לימון - 2 כפיות
פלפל שחור - ¾ כפית
מים - 4 כוסות
רוזמרין - 1 כפית (קצוץ)
מלח - 1 כפית
שיבולת שועל - 2 כוסות (שבבים יבשים)
אופן הכנת הקדירת פטריות:
  1. הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן והניחו לו להתחמם. לאחר מכן, הוסיפו פטריות, מיץ לימון, פלפל ואת החלק הלבן של הבצל, וטגנו את התערובת עד שיתבשלו הפטריות, כ-5 דקות לערך.
  2. זמן שהפטריות מתבשלות הכינו 4 ביצי עין במחבת נפרדת.
  3. הוסיפו לסיר הפטריות מים, רוזמרין ומלח, הגבירו את עצמת הלהבה לגבוהה והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הוסיפו שיבולת שועל ואת החלק הירוק של הבצל, והפחיתו את הלהבה לבינונית. בשלו את התערובת וערבבו מדי פעם, עד ששיבולת השועל תתבשל לגמרי, כ-6 דקות לערך.
  4. העבירו את תערובת הפטריות ושיבולת השועל לקערות, והניחו מעל לכל אחת מהן ביצה. במידת הרצון תוכלו לקשט את המנה עם בצל ירוק נוסף.
מקור: שולמית.א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: