סביר להניח שאם תפתחו את המקרר שלכם ברגע זה, תמצאו בו קרטון ביצים ועגבניות בשלות. לפיכך, אם תרצו להכין ארוחת בוקר עם מצרכים שכבר ברשותכם, הגיוני שתבחרו להכין חביתה או שקשוקה. המתכון הבא מציע לכם רעיון נהדר וקצת שונה על ידי הכנת ביצים אפויות בתוך עגבניות, שיהפכו כל ארוחה משעממת לחוויה מפתיעה!
מקור תמונה:
purewow
אופן הכנת הביצים אפויות:
-
מחממים מראש את התנור ל-190 מעלות, ומשמנים עם שמן זית סיר גדול המתאים לחימום בתנור.
-
בעזרת סכין קילוף קטן מסירים את גבעולי העגבניות, ובעזרת כף גורפים החוצה את התכולה שלהן. תוכלו להשתמש בה בהמשך לצורך הכנת רוטב עגבניות או סלסה.
-
מסדרים את העגבניות בסיר, שוברים את הביצים ומעבירים כל אחת לתוך עגבנייה. מכסים כל ביצה עם כף חלב וכף פרמזן, ומוסיפים מעט מלח ופלפל.
-
אופים בתנור עד שהעגבניות מתרככות, החלבונים מתייצבים והחלמונים עדיין רכים מעט, בין 15 ל-17 דקות.
-
מאפשרים למנה להתקרר כ-5 דקות, מקשטים עם עשבי התיבול ומגישים מיד.
מקור: מיטל.א