רוצים להכין לעצמכם ארוחת בוקר בריאה ומגרה במיוחד, שהיא גם קינוח מושלם? מצאנו עבורכם מתכון לפרפה פירות יער שאתם חייבים לנסות! המנה הזו משלבת בין שכבות של יוגורט עם גרנולה, רוטב אוכמניות ופטל, ואפשר לאכול אותה בכל יום בשנה. בנוסף לכל אלו היא נטולת סוכר – אך שימו לב שיש בה ממתיק מלאכותי. אז הכינו לעצמכם בערב שלפני ארוחת בוקר נפלאה, שתחכה לכם במקפיא ותהפוך לארוחת הבוקר האהובה עליכם.
רכיבים למתכון לפרפה פירות יער:
אופן הכנת המתכון לפרפה פירות יער:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות, והניחו נייר אפייה על תבנית אפייה.
-
להכנת גרנולה, ערבבו את תערובת האגוזים יחד עם זרעי הפשתן, השומשום והצ'יה, גרעיני הדלעת, שמן הקוקוס, הדבש והמלח.
-
פזרו את תערובת הגרנולה על גבי נייר האפייה.
-
אפו את תערובת הגרנולה למשך 5-10 דקות, או עד שהאגוזים מקבלים גוון זהוב-חום. בדקו מדי פעם את הגרנולה, מכיוון שהיא עלולה להישרף אם משאירים אותה זמן רב מדי בתנור.
-
הוציאו את הגרנולה מהתנור והניחו לה להתקרר.
-
להכנת הרוטב, ערבבו את האוכמניות, הקסיליטול והמים בסיר קטן, חממו אותו והביאו לידי רתיחה. הניחו לסיר להתבשל למשך 5-10 דקות, עד שהאוכמניות שחררו את כל המיץ שלהן, ולאחר מכן הורידו את הסיר מהגז ותנו למרכיבים להתקרר.
-
להכנת הפרפה, צרו בצנצנת או בקערה שכבות של יוגורט עם תערובת הגרנולה, רוטב האוכמניות והפטל. אם בחרתם לשמור את הפרפה בצנצנת, הכניסו אותה למקפיא לילה לפני מועד ההגשה.