על פניו, נראה שהמנה הזו יכולה להיות מושלמת לארוחת צהריים, אבל אם תסתכלו על המרכיבים שלה – היא דווקא דרך נהדרת ומשביעה לפתוח את היום. במתכון הזה תגלו שאתם יכולים לעטוף בטורטיה אחת מרכיבים נהדרים כמו פטריות, חביתה מקושקשת וגבינת עיזים. זוהי ללא ספק תהיה ארוחת בוקר מיוחדת עבור כל מי שיבחר בה, וניתן להכין מנות שלה מראש, ולאכול אותן מתי שמתחשק לכם. כבר אמרנו שהיא מצוינת עבור סוכרתיים?
רכיבים למתכון לבוריטוס עם פטריות, חביתה מקושקשת וגבינה:
מלח - ¼ כפית ועוד קצת לתיבול
אופן הכנת המתכון לבוריטוס עם פטריות, חביתה מקושקשת וגבינה:
-
חממו מחבת גדולה על חום בעוצמה גבוהה, ושמנו אותה עם שמן קנולה.
-
הוסיפו את הבצל והשום ובשלו אותם למשך 2-3 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף למחצה.
-
הוסיפו את הפטריות והמשיכו לבשל עד שהן מקבלות גוון זהוב-חום, למשך 3-4 דקות. הפכו אותן ובשלו אותן עד לקבלת גוון דומה.
-
הוסיפו את התרד ובשלו למשך 3-4 דקות נוספות.
-
תבלו עם ¼ כפית מלח, וערבבו את כל הירקות שבמחבת. הסירו את המחבת מהאש והניחו אותה בצד.
-
טרפו יחדיו בקערה גדולה את הביצים והחלב, ותבלו עם המלח והפלפל את התערובת שהתקבלה.
-
חממו מחבת גדולה אחרת על להבה בחום בינוני, ורססו עליה את תרסיס השמן.
-
שפכו לתוכה את תערובת הביצים והחלב, ובשלו אותה למשך 4-5 דקות תוך ערבוב, עד לקבלת ביצה מקושקשת. לבסוף הסירו את המחבת מהאש.
-
חממו את הטורטיות במיקרוגל למשך 10 שניות, זאת מכיוון שיותר קל לגלגל אותן כשהן חמות.
-
הניחו אותן על גבי נייר אלומיניום, ופזרו מעל כל אחת מהן ½ כף של גבינת עזים.
-
שימו מעל כל אחת מהן כמות שווה של הירקות והביצים המקושקשות, וגלגלו כל טורטיה.
-
אתם יכולים לאכול אחת מיד, ולהקפיא את השאר בתוך נייר אלומיניום. כדי לחמם את הטורטיות הקפואות, חממו אותן ללא האלומיניום למשך 1-2 דקות או עד שהן בטמפרטורה הרצויה.