את מתכון פאי התותים על מקל שלפניכם אתם הולכים להכין שוב ושוב... מעבר לטעם הנפלא והמרקם הנימוח, שילוב הריבה הדיאטטית והקמח מחיטה מלאה מדגישים את הפן הבריאותי מבלי להתפשר על הטעם או המרקם של הקינוח הטעים.
אופן הכנת הפאי תותים:
-
חממו תנור ל-190° מעלות.
-
ערבבו בבלנדר, יחד את הקמח, המלח והסוכר.
-
הוסיפו את החמאה עד לקבלת תערובת פירורים גסה.
-
ערבבו בנפרד את הביצה והמים הקרים והוסיפו אותם לתערובת.
-
רדדו את הבצק לעובי ½ ס"מ. חיתכו מהבצק מלבנים בגודל 4 ס"מ רוחב על 8 ס"מ גובה.
-
הניחו כמות קטנה של ריבה במרכז מחצית מהמלבנים.
מקור תמונה:
fromthelittleyellowkitchen
-
הניחו את החצי השני של בצק הפאי (המעטפת) מעל המילוי והדקו.
-
הדקו את קצוות הבצק במזלג, הניחו את המלבנים על תבנית והכניסו אותה לתנור. אפו במשך 12-15 דקות או עד שהקצוות יתחילו להזהיב.
-
הוציאו מהתנור, צננו קלות ובזקו מעל אבקת סוכר. הגישו חם.