עוגת פאי בסיום ארוחה תמיד מעלה חיוך מתוק על השפתיים - המרקם הפריך של הבצק הנמס בפה עם המלית האוורירית המלטפת גורמים לתחושה מנחמת שכמעט לא ניתן להתחרות בה. אם מתחשק לכם לטעום עוגה טובה שכזאת, פשוט הפשילו שרוולים והכינו את מתכון עוגת פאי הקוקוס שלפניכם ולא תצליחו להפסיק לאכול ממנה עד הפירור האחרון.
אופן הכנת הבסיס של העוגה:
-
ערבבו יחד קמח, סוכר ומלח בקערה בינונית, או במעבד מזון.
-
הוסיפו את החמאה וערבבו יחד עד לפירורים גסים.
-
ערבבו בקערה קטנה את החלמון עם מי קרח, הוסיפו לאט אל תוך פירורי הבצק והפעילו את מעבד המזון עד שייווצר בצק אחיד, רך וגמיש.
-
הוציאו את בצק הפאי, קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו והדקו את הבצק לגודל מעט רחב יותר משל התבנית על מנת שיוכל לכסות גם את הדפנות.
-
כסו את הבצק ברדיד אלומיניום והניחו מעל שעועית יבשה (אפייה עיוורת).
-
הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ואפו במשך כ-30 דקות. לאחר מכן הסירו את רדיד האלומיניום, הברישו את חלבון הביצה על פני כל שטח הבצק והחזירו לאפייה של כ-8 דקות נוספות עד שמתקבל גוון חום-זהוב.
-
הניחו לצינון מוחלט לפני מילוי קציפת הקוקוס.
אופן הכנת הקציפת קוקוס:
-
חממו את חלב הקוקוס מעל להבה בינונית, הוסיפו את הסוכר, המלח והווניל וערבבו עד שהסוכר והמלח נמסים.
-
בקערה בינונית ערבבו את החלמונים עם הקורנפלור. כאשר חלב הקוקוס רותח צקו כחצי כוס מהחלב לתוך החלמונים והקורנפלור אגב ערבול. עשו זאת בזהירות שהביצים לא ייקרשו ויהפכו לחביתה.
-
העבירו את תערובת החלמונים עם חלב הקוקוס אל תוך הסיר ובשלו מעל להבה נמוכה עוד כ-2 דקות תוך כדי ערבוב שלא יתבשל מידי.
-
הסירו מהלהבה והוסיפו את החמאה. ערבבו עד שהחמאה נמסה וצקו את התערובת לתבנית שטוחה, כסו בניילון נצמד וקררו לחלוטין.
-
לאחר שהתערובת התקררה לגמרי, הקציפו את השמנת המתוקה עד לשלב שנראה כמו עננים רכים.
-
ערבבו יחד את התערובת של חלב הקוקוס עם השמנת המוקצפת עד לאיחוד מלא. צקו על בסיס הפאי, החליקו והכניסו למקרר.
-
בינתיים הכינו את הקצפת לגימור חלקה העליון של העוגה.
אופן הכנת הקצפת:
-
החלו להקציף את השמנת והוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר עד להמתקה הרצויה.
-
הכניסו את הקצפת שנוצרה לשקית זילוף, הוציאו את העוגה וזלפו לפי הצורה האהובה עליכם.
חיתכו והגישו.