לג'יימי אוליבר הייתה התחלה צנועה בתור שף קונדיטור במסעדה באנגליה, ומשם הוא החל לשפר את היכולות שלו. ג'יימי התאהב במטבח האיטלקי, וכיום הוא נודע בזכות השימוש שלו ברכיבים טבעיים ואורגניים, כפי שדוגלים בבישול האהוב עליו. עם השנים ג'יימי התפרסם בזכות תכנית הבישול שלו "השף העירום" ומלבדה הוא חולל מהפיכה בהרגלי האכילה של ילדים ברחבי ארצות הברית ואנגליה, והוציא מספר ספרים של מתכונים שהמציא במהלך השנים. במתכון הבא של ג'יימי יש השפעות מהמטבח האסייתי, וכולם ייהנו מהטעמים המיוחדים שתכינו ממש במטבח הביתי שלכם.
מקור תמונה:
jamieoliver
אופן הכנת הסלמון:
-
חממו את התנור ל-190° מעלות, ורפדו תבנית עמוקה בנייר אפייה.
-
הניחו את פרוסות הבטטה בשכבה אחת על תחתית תבנית האפייה.
-
בצלוחית קטנה, ערבבו יחד שום, ג'ינג'ר ועלי למון גראס.
-
בצלוחית נפרדת, ערבבו יחד שמן שומשום, ציר ירקות וחלב קוקוס. הוסיפו לתערובת הזו ⅔ מתערובת הלמון גראס ומזגו את התערובת הסופית על פרוסות הבטטה. מעל מזגו מיץ ליים ופזרו שבבי צ'ילי.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות או עד שהבטטות יתרככו.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו על הבטטה את הדג כשהעור פונה כלפיי מטה ותבלו בשאר תערובת הלמון גראס.
-
לאחר 8-10 דקות, הוציאו את התבנית מהתנור, זלפו שמן סויה אם תרצו והגישו חם.