האורז מוכר לכל כתוספת המוגשת בצבעים שונים ובסגנונות המיוחדים לכל עם או עדה. מתכון האורז שלפניכם מכיל אגוזים, צימוקים ושמפניה, ובשל כך הוא הופך למרכיב מרכזי בארוחה, גורם לתחושת שובע ומספק להפתעה משמחת עבור בלוטות הטעם.
מקור תמונה:
alineshaw
אופן הכנת האורז:
-
השרו את הצימוקים בחצי כוס שמפניה והניחו בצד כחצי שעה עד שעה.
-
הניחו סיר בינוני על להבה בינונית וחממו את השמן.
-
הוסיפו את הבצל ובשלו עד שהוא נהיה שקוף, כ-5-7 דקות.
-
הוסיפו שום וטגנו עד לקבלת גוון זהוב קל.
-
הכניסו אל תוך הסיר את האורז עם המלח וערבבו היטב כדקה.
-
צקו את שאר השמפניה ובשלו עד שהיא תתאדה/תופחת.
-
הוסיפו את המים הרותחים, כסו ובשלו על להבה נמוכה כ-10-12 דקות.
-
סננו את הצימוקים מהשמפניה ופזרו על האורז המוכן בעודו בסיר, כסו והניחו את הסיר על כיריים כבויות למשך כ-10 דקות.
-
סדרו בכלי הגשה, פזרו אגוזי קשיו והגישו.