header

מתכון לאורז עם שמפניה, צימוקים וקשיו

האורז מוכר לכל כתוספת המוגשת בצבעים שונים ובסגנונות המיוחדים לכל עם או עדה. מתכון האורז שלפניכם מכיל אגוזים, צימוקים ושמפניה, ובשל כך הוא הופך למרכיב מרכזי בארוחה, גורם לתחושת שובע ומספק להפתעה משמחת עבור בלוטות הטעם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאורז עם שמפניה, צימוקים וקשיו מקור תמונה: alineshaw
רכיבים לאורז:
שמן זית - 1 כף
בצל - ½ (פרוס)
שיני שום - 2 (כתושות)
אורז - 1 כוס (לא מבושל, שטוף)
שמפניה - 1 כוס
צימוקים - ½ כוס
מים רותחים - ½1 כוסות
מים - ½1 כוסות (רותחים)
קשיו - חופן (קצוץ גס)
מלח - לפי הטעם (½-1 כפית לכל כוס אורז)
אופן הכנת האורז:
  1. השרו את הצימוקים בחצי כוס שמפניה והניחו בצד כחצי שעה עד שעה.
  2. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית וחממו את השמן.
  3. הוסיפו את הבצל ובשלו עד שהוא נהיה שקוף, כ-5-7 דקות.
  4. הוסיפו שום וטגנו עד לקבלת גוון זהוב קל.
  5. הכניסו אל תוך הסיר את האורז עם המלח וערבבו היטב כדקה.
  6. צקו את שאר השמפניה ובשלו עד שהיא תתאדה/תופחת.
  7. הוסיפו את המים הרותחים, כסו ובשלו על להבה נמוכה כ-10-12 דקות.
  8. סננו את הצימוקים מהשמפניה ופזרו על האורז המוכן בעודו בסיר, כסו והניחו את הסיר על כיריים כבויות למשך כ-10 דקות.
  9. סדרו בכלי הגשה, פזרו אגוזי קשיו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.