את המנה המרוקאית המוכרת הזאת אולי ראיתם כבר בעבר, גם אם אינכם קשורים לעדה זו, שכן היא מוכרת מאוד. במנה משלבים פירות יבשים ואגוזים, והמרוקאים נוהגים לאכול אותה בראש השנה ובט"ו בשבט. להגשת המנה מומלץ להעביר את האורז לקערית עמוקה ולהפוך אותה על מגש מנחושת, בדיוק כפי שנהוג בעדה המרוקאית.
למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"
מקור תמונה:
yafchuk
אופן הכנת האורז:
-
הרתיחו מים עם שמן, מלח ופלפל לבן בסיר.
-
הוסיפו את האורז, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך כ-20 דקות.
-
העבירו לתבנית עגולה מסיליקון או מטאפרוור, הדקו ויישרו לקבלת הצורה והשאירו בצד לצינון.
-
המנה שלכם מוכנה. כעת הפכו את הכלי על מגש מנחושת וסדרו מסביב פירות יבשים ושקדים מולבנים.
מקור תמונה:
yafchuk
אופן הכנת הטנזיה:
-
הכניסו לסיר פירות יבשים, שמן, מים, סוכר ולימון וערבבו עם כף מעץ.
-
בשלו על להבה נמוכה למשך כ-20 דקות, עד שיתרככו הפירות היבשים.
מקור: יפה ימין