header

מתכון לאורז מרוקאי מתוק

אורז תמיד מהווה מנה אהובה וזה לא משנה מה נוסיף או נצרף אליו - תמיד נקבל מתכון מנצח! המתכון שלפניכם לאורז מרוקאי הוגש באופן מסורתי בעיקר בראש השנה, אבל ממש לא חייבים לחכות לחג כלשהו בשביל להכין את את המנה הטעימה והמיוחדת הזו.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאורז מרוקאי מתוק מקור תמונה: mayihavethatrecipe
רכיבים לאורז:
מלח - ½1 כפית
כורכום - ½ כפית
כמון - ¼ כפית
פלפל שחור - ⅛ כפית
שמן זית - 4 כפות + 1 כפית (מחולק)
בצלים - 2 (בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות)
משמשים מיובשים - 10 (חתוכים לריבועים)
תאנים מיובשות - 6 (חתוכות לרבעים)
פיסטוקים - ¼ כוס (או זרעי דלעת)
אורז יסמין - 1 כוס (ניתן להשתמש בבסמטי או כל אורז מועדף)
מים - 1 כוס
מיץ לימון - ½1 כפיות ( או תפוז טרי)
זרעי רימון - 1 כוס
אופן הכנת האורז:
  1. ערבבו בקערה קטנה מלח, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון, פלפל שחור והניחו בצד.
  2. חממו מחבת טפלון עמוקה, מזגו עליה 2 כפות שמן זית, המתינו מעט והוסיפו אורז ותבלינים. ערבבו היטב.
  3. בשלו על חום בינוני במשך 3-4 דקות, תוך ערבוב מתמיד, יש לוודא שהאורז יצופה היטב בשמן ובתבלינים.
  4. הוסיפו כוס מים, הביאו לרתיחה, כסו והורידו לחום נמוך. בשלו כ-20 דקות.
  5. הסירו את המחבת ממקור החום והניחו בצד כ-15 דקות נוספות כשהכלי מכוסה.
  6. בינתיים, חממו את 2 כפות שמן הזית הנותרים על מחבת טפלון וטגנו את הבצל על להבה בינונית במשך כ-20 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות, הוסיפו מים 1 כף בכל פעם לפי הצורך בכדי למנוע מהבצל להישרף.
  7. לאחר שהאורז מוכן, ערבבו אותו בעזרת מזלג, הוסיפו את הבצל, פירות יבשים, פיסטוקים, לימון או תפוז וערבבו היטב.
  8. לפני ההגשה פזרו את זרעי רימון על האורז והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.