אורז תמיד מהווה מנה אהובה וזה לא משנה מה נוסיף או נצרף אליו - תמיד נקבל מתכון מנצח! המתכון שלפניכם לאורז מרוקאי הוגש באופן מסורתי בעיקר בראש השנה, אבל ממש לא חייבים לחכות לחג כלשהו בשביל להכין את את המנה הטעימה והמיוחדת הזו.
אופן הכנת האורז:
-
ערבבו בקערה קטנה מלח, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון, פלפל שחור והניחו בצד.
-
חממו מחבת טפלון עמוקה, מזגו עליה 2 כפות שמן זית, המתינו מעט והוסיפו אורז ותבלינים. ערבבו היטב.
-
בשלו על חום בינוני במשך 3-4 דקות, תוך ערבוב מתמיד, יש לוודא שהאורז יצופה היטב בשמן ובתבלינים.
-
הוסיפו כוס מים, הביאו לרתיחה, כסו והורידו לחום נמוך. בשלו כ-20 דקות.
-
הסירו את המחבת ממקור החום והניחו בצד כ-15 דקות נוספות כשהכלי מכוסה.
-
בינתיים, חממו את 2 כפות שמן הזית הנותרים על מחבת טפלון וטגנו את הבצל על להבה בינונית במשך כ-20 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות, הוסיפו מים 1 כף בכל פעם לפי הצורך בכדי למנוע מהבצל להישרף.
-
לאחר שהאורז מוכן, ערבבו אותו בעזרת מזלג, הוסיפו את הבצל, פירות יבשים, פיסטוקים, לימון או תפוז וערבבו היטב.
-
לפני ההגשה פזרו את זרעי רימון על האורז והגישו.