header

מתכון לאורז עירקי של אלונה אייזנברג - קיצ'רי

הקיצ'רי היא מנת אורז נפלאה שמשלבת עדשים אדומות וכמויות אדירות של שום ותבלינים, אשר הופכים אותה לטעימה במיוחד. היא מגיע אלינו מהמטבח העירקי, שבו נוהגים להכין אותו בימי חמישי, וניתן להרגיש בבירור את השפעות המטבח ההודי בטעמם של התבלינים. רצוי ואף מומלץ לאכול את הקיצ'רי יחד עם יוגורט שנוגד את התיבול החזק, והמהדרין מוסיפים גם ביצת עין מעל הכל.

למתכונים נוספים מהבלוג "בלונים"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאורז עירקי של אלונה אייזנברג - קיצ'רי מקור תמונה: baloonim
רכיבים לקיצ'רי:
אורז - 1 כוס
שמן - 3 כפות (במקור משתמשים בחמאה)
כמון - 2 כפיות
פפריקה חריפה - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שום - 1 (ראש, קלוף וכתוש)
מים - 3 כוסות
אופן הכנת הקיצ'רי:
  1. טגנו קלות את האורז והעדשים בסיר קטן. לאחר דקה הוסיפו מים ביחס של כוס וחצי על כל כוס קטניות שהוספתם.
  2. לאחר שהסיר רתח, כסו ובשלו על האש הנמוכה ביותר למשך כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
  3. שימו את השמן או החמאה במחבת ושפכו לתוכה את כל התבלינים. טגנו אותם למשך דקה וחצי כדי לשחרר את הטעמים שלהם. לאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש וטגנו אותו במשך דקה.
  4. שפכו את תערובת התבלינים על האורז וערבבו היטב עם כף עץ רחבה – בעדינות, אך בנחישות. המטרה היא שכל התבלינים יגיעו לכל חלקי האורז, מבלי שיתקבל מרקם של דייסה.
  5. תנו להכל לעמוד במשך 10 דקות.
  6. המנה שלכם מוכנה. מומלץ להגיש אותה לצד יוגורט preperation
מקור: אלונה אייזנברג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.