הקיצ'רי היא מנת אורז נפלאה שמשלבת עדשים אדומות וכמויות אדירות של שום ותבלינים, אשר הופכים אותה לטעימה במיוחד. היא מגיע אלינו מהמטבח העירקי, שבו נוהגים להכין אותו בימי חמישי, וניתן להרגיש בבירור את השפעות המטבח ההודי בטעמם של התבלינים. רצוי ואף מומלץ לאכול את הקיצ'רי יחד עם יוגורט שנוגד את התיבול החזק, והמהדרין מוסיפים גם ביצת עין מעל הכל.
למתכונים נוספים מהבלוג "בלונים"
מקור תמונה:
baloonim
אופן הכנת הקיצ'רי:
-
טגנו קלות את האורז והעדשים בסיר קטן. לאחר דקה הוסיפו מים ביחס של כוס וחצי על כל כוס קטניות שהוספתם.
-
לאחר שהסיר רתח, כסו ובשלו על האש הנמוכה ביותר למשך כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
-
שימו את השמן או החמאה במחבת ושפכו לתוכה את כל התבלינים. טגנו אותם למשך דקה וחצי כדי לשחרר את הטעמים שלהם. לאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש וטגנו אותו במשך דקה.
-
שפכו את תערובת התבלינים על האורז וערבבו היטב עם כף עץ רחבה – בעדינות, אך בנחישות. המטרה היא שכל התבלינים יגיעו לכל חלקי האורז, מבלי שיתקבל מרקם של דייסה.
-
תנו להכל לעמוד במשך 10 דקות.
-
המנה שלכם מוכנה. מומלץ להגיש אותה לצד יוגורט
מקור: אלונה אייזנברג