טעמו הנפלא של התבשיל שלפניכם נובע מהשילוב בין הבצל המקורמל, החצילים הרכים, העגבניות האדמוניות וכמובן התבלינים שלא ניתן להתעלם מהם. הכינו את המתכון המיוחד הזה לארוחות שבת בהן מגיעים אורחים, או פשוט כשמתחשק לכם לאכול משהו טעים לצד הלחם או האורז.
מקור תמונה:
food52
אופן הכנת התבשיל חצילים:
-
חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
פזרו את קוביות החצילים על תבנית האפייה, פזרו מעליהם 1 כפית מלח ו-1 כף שמן. ערבבו עם הידיים והכניסו לתנור למשך 40 דקות, תוך ערבוב בכל 10 דקות.
-
כאשר החצילים יתרככו לחלוטין, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו להם להצטנן לטמפרטורת החדר.
-
בזמן שהחצילים בתנור, הכניסו את המים לתוך סיר גדול יחד עם האפונים על להבה גבוהה והביאו אותם לרתיחה.
-
הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר ובשלו במשך 40 דקות. לאחר מכן, סננו את האפונים, הכניסו אותם לקערה ותבלו עם 1 כפית מלח.
-
חממו את 4 כפות השמן הנותרות בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לשמן את הבצל וטגנו במשך 10 דקות. הנמיכו את הלהבה לנמוכה וטגנו במשך 30 דקות נוספות עד שהבצל יתחיל להשחיר והנפח שלו יהיה מחצית מזה ההתחלתי.
-
הוסיפו לסיר חצילים, עגבניות, שום, כורכום, קינמון, רוטב רימונים, אפונים ו-1 כפית מלח וערבבו היטב.
-
הוסיפו לסיר את מרק הירקות/עוף, הגבירו את הלהבה והביאו לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה, כסו את הסיר באופן חלקי, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 1 שעה. הסירו את המכסה ובשלו במשך 15 דקות נוספות, עד לקבלת תבשיל סמיך. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, צננו קלות והגישו.