אם תמיד חשבתם שחמין היא מנה שחייבת להכיל בשר שמן ולהתבשל במשך שעות רבות, כדאי שתכירו את מתכון החמין הספרדי הזה שהוא גרסה צמחונית מדהימה ומהירה למנה יהודית עשירה ומלאה בערכים תזונתיים. זמן הבישול הקצר הוא בונוס של ממש מכיוון שכבר לאחר כ-50 דקות בלבד, תוכלו לאכול מנה שעולה בטעמה על מנות חמין רבות.
אופן הכנת החמין:
-
הניחו סיר גדול ועמוק על כיריים עם להבה בינונית והוסיפו שמן.
-
כאשר השמן חם, הוסיפו בצל וטגנו אותו עד שיהיה שקוף, כ-10 דקות.
-
כעת הוסיפו את השום וטגנו כדקה בלבד, היזהרו שהשום לא יישרף.
-
לאחר מכן הוסיפו קוביות עגבניות, כמון, כוסברה, אבקת צ'ילי, פתיתי צ'ילי, כורכום ופפריקה, ובשלו במשך מספר דקות, עד שהעגבניות יצטמצמו מעט. (כ-18 דקות)
-
לאחר מכן הוסיפו את גרגירי החומוס, המלח והפלפל ובשלו כ-15 דקות נוספות, או עד שהגרגירים חמים ומתרככים מעט.
-
כעת הוסיפו את התרד ובשלו כ-5 דקות עד שעלי התרד נראים נבולים.
-
ערבבו פנימה את חומץ היין האדום ובשלו עוד כדקה בלבד.
-
הוסיפו מעט לימון ופפריקה לפי הטעם והגישו.
טיפ השף:
אם החמין סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך.