header

מתכון לחמין צמחוני בסגנון ספרדי

אם תמיד חשבתם שחמין היא מנה שחייבת להכיל בשר שמן ולהתבשל במשך שעות רבות, כדאי שתכירו את מתכון החמין הספרדי הזה שהוא גרסה צמחונית מדהימה ומהירה למנה יהודית עשירה ומלאה בערכים תזונתיים. זמן הבישול הקצר הוא בונוס של ממש מכיוון שכבר לאחר כ-50 דקות בלבד, תוכלו לאכול מנה שעולה בטעמה על מנות חמין רבות.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לחמין צמחוני בסגנון ספרדי מקור תמונה: jewishfoodexperience
רכיבים לחמין:
שמן זית - 3-4 כפות (לפי הצורך)
בצל - 1 (גדול וקצוץ)
שיני שום - 3-4 (כתושים)
עגבניות - 1 קופסה (קוביות עם המיץ מקופסת שימורים - 420 גרם)
כמון - 2 כפות (טחון)
זרעי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
אבקת צ'ילי - ½ כפית
כורכום - ¼-½ כפית
פתיתי צ'ילי - קמצוץ
גרגירי חומוס - 2 קופסאות (מסוננות ושטופות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
תרד - 1 ק"ג (שטוף וקצוץ גס)
חומץ יין אדום - ½1 כפות
מיץ לימון - לפי הטעם
פפריקה - ½-1 כפית (עדיף מעושנת)
אופן הכנת החמין:
  1. הניחו סיר גדול ועמוק על כיריים עם להבה בינונית והוסיפו שמן.
  2. כאשר השמן חם, הוסיפו בצל וטגנו אותו עד שיהיה שקוף, כ-10 דקות.
  3. כעת הוסיפו את השום וטגנו כדקה בלבד, היזהרו שהשום לא יישרף.
  4. לאחר מכן הוסיפו קוביות עגבניות, כמון, כוסברה, אבקת צ'ילי, פתיתי צ'ילי, כורכום ופפריקה, ובשלו במשך מספר דקות, עד שהעגבניות יצטמצמו מעט. (כ-18 דקות)
  5. לאחר מכן הוסיפו את גרגירי החומוס, המלח והפלפל ובשלו כ-15 דקות נוספות, או עד שהגרגירים חמים ומתרככים מעט.
  6. כעת הוסיפו את התרד ובשלו כ-5 דקות עד שעלי התרד נראים נבולים.
  7. ערבבו פנימה את חומץ היין האדום ובשלו עוד כדקה בלבד.
  8. הוסיפו מעט לימון ופפריקה לפי הטעם והגישו.
טיפ השף:
אם החמין סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.