אחרי שתכינו אותם פעם אחת תגלו ששום ארוחה גדולה כבר לא שלמה ללא תפוחי האדמה הטעימים והמיוחדים האלה. לא מאמינים? כדאי שתנסו את המתכון הזה כבר עכשיו ותיווכחו שאנו צודקים, רק שימו לב, עליכם להיזהר מכיוון שתפוחי האדמה האלו ממכרים!
מקור תמונה:
bbcgoodfood
אופן הכנת התפוחי אדמה:
-
הכניסו את תפוחי האדמה השלמים אל סיר רחב דיו, וודאו שכולם יהיו בשכבה אחת ויגעו בתחתית הסיר.
-
פזרו את המלח בסיר, צקו את המים, כסו את הסיר, הדליקו את הלהבה על חום בינוני-גבוה והביאו לרתיחה.
-
בשלו את תפוחי האדמה עד להתאדות המים והתרככותם של תפוחי האדמה. המשיכו בבישול עד להיווצרות שכבת מלח לבנה ודקה על הקליפה, ובינתיים הכינו את הסלסה.
-
לאחר שתפוחי האדמה מוכנים כבו את האש, והוציאו אותם אל צלחת הגשה. זלפו מעט סלסה מעל או הגישו בצלוחית קטנה לצד המנה.
אופן הכנת הסלסה:
-
הכניסו את חומרי הסלסה אל מעבד מזון וקצצו בפולסים קצרים עד להיווצרות רוטב ירוק ומעט סמיך.
-
טעמו ושפרו טעמים על ידי הוספת פלפל או מלח רק אם צריך (קחו בחשבון שתפוחי האדמה מלוחים).