רוצים לאכול תפוחי אדמה פריכים כמו צ'יפס אך פוחדים מהקלוריות הרבות שיש בטיגון? מתכון תפוחי האדמה האפויים בתנור שלפניכם מכיל פחות קלוריות מהצ'יפס המסורתי, אך לא מאבד את הפריכות הנפלאה של החטיף האהוב.
רכיבים לתפוחי אדמה בתנור:
אופן הכנת התפוחי אדמה בתנור:
-
חממו את התנור לחום גבוה 225-230 מעלות
-
הכניסו את סירות תפוחי האדמה לקערה גדולה, צקו את השמן זית וערבבו היטב.
-
פזרו על סירות תפוחי האדמה גבינת פרמז'ן, מלח, פלפל שחור ושום וערבבו שוב.
-
סדרו את תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה כשהם על בסיסם (החלק עם הקליפה).
-
הורידו את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, הכניסו את תבנית האפייה ואפו כ-40 דקות או עד שתפוחי האדמה בעלי גוון חום זהוב ורך.
-
הוציאו את התבנית, סדרו את תפוחי האדמה על כלי הגשה בליווי רוטב יוגורט או ללא תוספות.