מרקמו הרך של בשר העוף הופך אותו למושלם בתבשילים רבים וגם במתכוני קבב. התוספת של הג'ינג'ר במתכון הטעים הזה נותנת לקבב העוף ניחוח וטעם מיוחדים שיהיו אהובים גם על ילדיכם.
במתכון הנפלא הזה יש שילוב של ירקות טעימים ובריאים במיוחד שגם אתם וגם ילדיכם תאהבו. צוותו לקבבים החמים האלו יוגורט קריר ותקבלו חטיף מרענן ובריא לארוחת הצהריים או כל זמן אחר בו יתחשק לכם קבב ללא בשר.
מיטיטיי הוא שמו הרשמי של הקבב הרומני המפורסם; מדובר במאכל מסורתי בצורת מעין קציצות ארוכות ומאורכות, הנצלות בגריל או במחבת (לפעמים גם נאפות בתנור), המוגשות לצד מטבל שום או תוספת חרדל וחמוצים. הכנת הקבב פשוטה וקלה - מערבבים בקערה את כל המרכיבים, שמים למנוחה במקרר, מוציאים וצולים.
חוץ מהקבב הרומני תוכלו למצוא גם גרסאות נוספות למנה כמו: קבב טורקי מבשר טלה מעורבב בשר טחון ובשר קצוץ, קבב יווני המוגש עם מטבל יוגורט מתובל, קבב אסייתי עם סויה, ג'ינג'ר, צ'ילי וקבב ערבי – המכיל בשר כבש או בקר, בצל ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה ולעיתים גם צנוברים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מיטיטיי - קבב רומני:
בשר: מומלץ להשתמש בבשר טחון טרי, משום שבשר קפוא בזמן ההפשרה מאבד מטעמו ומרגישים בהבדל. אחד הבשרים המומלצים הוא בשר הפלדה הנחשב לנתח הדומה לאסאדו, ואפשר אופציות נוספות כמו: כתף, צוואר, שפונדרה, ותוספת של מעט שומן שתעצים את הטעם. בשרים עם אחוז שומן נמוך יגרמו לקבב להיות יבש ולא עסיסי.
תבלינים: בקבב הרומני בדרך כלל שמים מלח, פלפל גרוס הרבה שום, וממעיטים בתבלינים. כן משתמשים בתבלין שדי קשה למצוא בארץ בשם צ'ימברו – להכנת תערובת שמזכירה בטעמה את התבלין החמקמק טוחנים דק חצי כפית טימין עם חצי כפית קימל. אפשר כמובן להוסיף פפריקה, קינמון, בהרט, חרדל, אורגנו וכדומה לפי טעמכם האישי.
עשבי תיבול: ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה, נענע... קצוצים דק לתערובת.
שום: רכיב חשוב מאוד בקבב הרומני הוא השום. טרי, כתוש וכמה שיותר!
נוזלים: למקרה שאין לכם מי סודה, אפשר להוסיף מים/ציר בקר.
קיבוב: מומלץ לקבב כל קבב ל-50-70 גרם בשר, בקוטר של כ-5 ס"מ, כקציצות מאורכות.
כאשר הבשר טרי ואיכותי אפשר להכין את המתכון הרומני המסורתי כמו שהוא, ללא תוספות עשבי תיבול, בצל ושאר שדרוגים, כמו שהרומנים אוכלים...
בשר הטלה הנימוח משתלב בצורה מושלמת עם טעמו החמצמץ של הלימון שבמתכון הזה, כך שנוצרת מנה לא שגרתית של קבב עם עקצוץ של חמיצות. הגישו לצד אורז לבן ונקי ותיהנו משילוב טעמים נפלא שישאיר לכם בפה "טעם של עוד"...
המתכון הזה יהיה חביב במיוחד על ילדים שאוהבים תירס יותר מירקות רבים אחרים. הרכיבים הטריים שבקבבים האלו מרכיבים מנה טעימה ובריאה במיוחד, ויש לה גם צבע צהוב מרשים שאי אפשר להתעלם ממנו!
המתכון המסורתי של קבב מבשר טחון מקבל שדרוג בזכות תוספת של קמח חומוס, שמוסיף לו עסיסיות וטעם לא שגרתי. בנוסף, עגבניות השרי ותבלינים טעימים מקנים למנה הזאת ניחוח ים תיכוני מעולה וטעם מפתיע, שיהפכו אותו לחלק קבוע במפגשי המנגל שלכם.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: