המתכון המסורתי של קבב מבשר טחון מקבל שדרוג בזכות תוספת של קמח חומוס, שמוסיף לו עסיסיות וטעם לא שגרתי. בנוסף, עגבניות השרי ותבלינים טעימים מקנים למנה הזאת ניחוח ים תיכוני מעולה וטעם מפתיע, שיהפכו אותו לחלק קבוע במפגשי המנגל שלכם.
אופן הכנת קבב הבקר:
-
הניחו מחבת קטנה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו מעט שמן, מעליו את קמח החומוס וערבבו עד שהוא יהפוך לחום זהוב. צננו מעט.
-
בקערה גדולה, ערבבו את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
חממו תנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
-
צרו קבבים בעובי הרצוי והניחו אותם על התבנית המרופדת. הכניסו לתנור עד להשחמה (כחצי שעה), הוציאו והגישו חם.