לדברי יפה, אם הצלחת להכין מרק חרירה כמו שצריך, זה סימן לכך שאתה מרוקאי אמתי! לכל אחד יש מתכון משלו למרק החרירה, ויש האומרים שקיימות לו מאות גרסאות במרוקו שמשתנות בין אזור לאזור. הגרסה הזו היא אותה הגרסה שיפה הייתה אוכלת בילדותה, ולטענתה היא הטעימה ביותר שאכלה עד היום.
למתכונים נוספים מהבלוג של "יפצ'וק מבשלת ואופה"
מקור תמונה:
yafchuk
אופן הכנת המרק חרירה:
-
טגנו את הבצל בסיר, הוסיפו את הבשר וטגנו עד שהוא משחים מכל הצדדים.
-
הוסיפו את העגבניות, החומוס, העדשים, הכרפס, כף מרק עוף, פלפל אנגלי וכורכום, ערבבו וטגנו למשך 5 דקות נוספות.
-
מלאו את הסיר במים עד למחצית גובהו והביאו לרתיחה.
-
בשלו כרבע שעה על להבה גבוהה, הנמיכו ובשלו למשך שעה נוספת.
-
כעת שימו קמח, כף אבקת מרק עוף, כמון, פלפל שחור, לימון סחוט ו-3 כוסות מים בקערה, וערבבו את הכל עד שלא יישארו גושים.
-
כאשר המרק רותח, הוסיפו את הרביכה שהכנתם בסעיף הקודם וערבבו היטב.
-
הביאו את המרק לרתיחה שוב, הוסיפו את הכוסברה והמשיכו לבשל למשך 5 דקות.
-
הוסיפו את האטריות ובשלו למשך 5 דקות נוספות.
מקור: יפה ימין