המתכון הזה עובר במשפחתה של רחל כבר במשך דורות רבים, ואמה ליאנה הדגימה לה כיצד מכינים אותו מאז שהייתה ילדה קטנה. הטעם הייחודי של התבלינים, שמשתלבים בצורה מדהימה עם הבשר, מאפיין את המרק הנפלא והעשיר הזה שישביע כל אחד בחורף הקרב.
אופן הכנת המרק שצ'מאדי:
-
מלאו סיר גדול במים רותחים, הכניסו לתוכו את חתיכות הבשר, הרתיחו על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מתרכך ושטפו אותו במים קרים.
-
מלאו את הסיר עם הבשר מחדש במים קרים, הוסיפו ראש של שורש פטרוזיליה ובצל קצוץ והביאו לרתיחה.
-
הוציאו את ראש הפטרוזיליה מהסיר, הוסיפו כוס אורז, עגבניות, רכז רימונים, חמלי סונלי, פלפל חריף וכוסברה טחונה. ערבבו היטב וכסו לחצי שעה לפחות.
-
הוסיפו את הכוסברה הטרייה והסלרי לקראת סוף הבישול, ערבבו, כסו ל-10 דקות נוספות והגישו חם.
מקור: רחל מנשרוב