header

מתכון לעוף ואורז הודי בתיבול חריף - טיקה מסאלה

הטעמים העוצמתיים והתבלינים העשירים הפכו את מתכון העוף טיקה מסאלה לאחד מהסמלים הבולטים של המטבח ההודי. הרוטב העמוס בטעמים שנספג באורז הבלסמי שמתחת לעוף יוצר חוויה אוריינטלית אמיתית ומרעננת במיוחד.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף ואורז הודי בתיבול חריף - טיקה מסאלה מקור תמונה: Kelly Sue
רכיבים לטיקה מסאלה:
שמן - 5 כפות
עגבניות - 2 (חתוכות לקוביות קטנות)
מלח - 1 כפית
צ'ילי אדום - 1 כפית (טחון)
פפריקה - 1 כף
כוסברה - חצי צרור
שום - 1 כף (כתוש)
מים - 3 כוסות
חזה עוף - 500 גרם (קוביות בגודל 2 על 3 ס"מ)
אורז - 1.5 כוסות (בסמטי)
כורכום - 1 כפית
תבלין גראם מסלה - 1.5 כפיות
אופן הכנת הטיקה מסאלה:
  1. חממו שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה ולאחר החימום הוסיפו את העגבנייה, המלח, אבקת הצ'ילי, הפפריקה, הכוסברה, הג'ינג'ר וממרח השום. טגנו את התערובת במשך כ-5 דקות.
  2. הוסיפו את קוביות חזה העוף למחבת וערבבו קלות עד שצבען משתנה. preperation מקור תמונה: Quadell
  3. הוסיפו את קרם הקוקוס ובשלו על אש נמוכה כ5-7 דקות.
  4. מלאו סיר ב-2 כוסות המים שנותרו והוסיפו לו את האורז יחד עם מלח לפי הטעם. בשלו את האורז במשך 20-30 דקות על להבה בינונית עד להתרככותו.
  5. מלאו קערת הגשה גדולה באורז, הניחו עליה את תבשיל העוף והגישו חם. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.