הטעמים העוצמתיים והתבלינים העשירים הפכו את מתכון העוף טיקה מסאלה לאחד מהסמלים הבולטים של המטבח ההודי. הרוטב העמוס בטעמים שנספג באורז הבלסמי שמתחת לעוף יוצר חוויה אוריינטלית אמיתית ומרעננת במיוחד.
מקור תמונה:
Kelly Sue
אופן הכנת הטיקה מסאלה:
-
חממו שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה ולאחר החימום הוסיפו את העגבנייה, המלח, אבקת הצ'ילי, הפפריקה, הכוסברה, הג'ינג'ר וממרח השום. טגנו את התערובת במשך כ-5 דקות.
-
הוסיפו את קוביות חזה העוף למחבת וערבבו קלות עד שצבען משתנה.
מקור תמונה:
Quadell
-
הוסיפו את קרם הקוקוס ובשלו על אש נמוכה כ5-7 דקות.
-
מלאו סיר ב-2 כוסות המים שנותרו והוסיפו לו את האורז יחד עם מלח לפי הטעם. בשלו את האורז במשך 20-30 דקות על להבה בינונית עד להתרככותו.
-
מלאו קערת הגשה גדולה באורז, הניחו עליה את תבשיל העוף והגישו חם. בתיאבון!