המנה הטעימה והמיוחדת הזו מורכבת מאורז מבושל (עדיף לפני יום או יומיים) כשבמהלך ההכנה של המתכון עובר טיגון מחדש המעניק לו פריכות קלה וטעם משובח. אתם תעבדו פחות קשה להכנת המנה ואילו יקיריכם ייהנו מסעודה בריאה ומזינה שתשאיר אותם עם טעם של עוד.
מקור תמונה:
ohsweetbasil
אופן הכנת התבשיל:
-
הכניסו את האורז המבושל אל קערה והוסיפו את שמן הזית, ערבבו היטב והכניסו לתבנית.
-
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות והכניסו את התבנית לתנור למשך כ-10 דקות.
-
בתום הזמן, הוציאו והניחו את התבנית בצד.
-
בסיר בינוני, ערבבו יחד רוטב סויה עם מים, סוכר חום, דבש, ג'ינג'ר, שום ושמן שומשום.
-
הניחו מעל להבה בינונית, הביאו לרתיחה ובשלו עוד כדקה לאחר הרתיחה.
-
בקערה קטנה ערבבו קורנפלור עם מים קרים, קחו 1 כף של תערובת הרוטב שבסיר הקטן והעבירו לקערה עם הקורנפלור, ערבבו יחדיו וצקו את הבלילה שבקערה הקטנה אל הסיר תוך ערבוב מתמיד עד להתעבות הנוזלים.
-
כבו את האש וצקו חצי מכמות הרוטב שנוצר אל תוך קערה קטנה, לתוכה הכניסו את חזה העוף והחלו לעסות אותו ברוטב כך שכולו יצופה בו.
-
כעת הניחו את חזה העוף בתבנית, והכניסו לתנור לצלייה בת כחצי שעה. מיד לאחר מכן פוררו את החזה לרצועות דקות.
-
בשלו את הירקות הקפואים בסיר עם מים רותחים כ-2-3 דקות והעבירו אותם לקערה גדולה ללא נוזלי הבישול.
-
אל תוך הקערה הוסיפו את רצועות העוף והאורז, ערבבו היטב ופזרו על תבנית אפייה בגודל 25X30 ס"מ. צקו את שאר הרוטב שנישאר בסיר הקטן והכניסו לתנור למשך 15 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והגישו, או אחסנו במקרר לאחר צינון.