שמה הפשוט של המנה הספרדית הקלאסית הזאת – אורז ועוף – אולי עשוי ליצור רושם שמדובר במנה פשוטה, אך הטעמים המפתיעים שמרכיבים אותה ודאי יצליחו לשנות את כל מה שחשבתם על השילוב הזה. הכירו מתכון למנה מושקעת ועשירה בתבלינים שתעניק למטבח שלכם ניחוח ספרדי ממכר.
אופן הכנת הארוז קון פויו:
-
הכניסו את העוף לקערה גדולה, הוסיפו את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל, והמתינו במשך שעה לפחות כדי להעצים את הטעם של התבלינים. מומלץ להשרות את העוף במשך לילה שלם אם ניתן.
-
חממו את שמן הזית בסיר גדול לטמפרטורה בינונית.
-
הוציאו את העוף מהקערה וטפחו עליו קלות בעזרת נייר מגבת עד שיתייבש. לאחר מכן הכניסו אותו לתוך הסיר עם השמן וטגנו עד לקבלת גוון חום. לאחר מכן הוציאו את העוף מהסיר והניחו אותו בתבנית.
-
הוסיפו מעט שמן זית לסיר והכניסו אליו את הבצל, הפלפל האדום והשום. המתינו עד שהבצלים יקבלו גוון שחום אבל הקפידו שלא ישחימו יותר מדי.
-
הוסיפו לסיר את האורז ורסק העגבניות ובשלו למשך 2 דקות. לאחר מכן הוסיפו את ציר העוף או המים, זיתים, אפונים, אורגנו, מלח ופלפל שחור.
-
הכניסו את חתיכות העוף לתוך הסיר והמתינו. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש, כסו את הסיר והמשיכו לבשל במשך 30 דקות נוספות.
-
כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה למשך 10 דקות. לאחר מכן פזרו מעט כוסברה מעל והגישו.
מקור תמונה:
jeffreyw