מתכון למנת עוף (טיקה מורג) אהובה ומספקת הנפוצה בעיקר בצפון הודו. המתכון קל להכנה והתוצאה הטעימה שווה כל דקת המתנה.
רכיבים לטיקה מורג - עוף ברוטב:
אופן הכנת הטיקה מורג - עוף ברוטב:
-
חממו בסיר את שמן החרדל וטגנו בו את זרעי השומר. לאחר שניחוח השומר ישתחרר, הוסיפו את השום וטגנו עד שיתרכך.
-
הוסיפו לסיר את הבצל, העגבניה, הג'ינג'ר והפלפלים החריפים. טגנו עד שהפלפלים ישחימו.
-
בינתיים, טגנו את עלי הקארי ורסקו אותם.
-
הוסיפו לסיר את קוביות העוף ואת רסק העגבניות וערבבו היטב. בשלו מספר דקות.
-
הוסיפו לסיר את שאר התבלינים היבשים וערבבו היטב. בשלו עם מכסה על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.
-
הוסיפו את עלי הקארי המרוסקים וערבבו היטב.
-
הגישו את המנה מקושטת בעלי הכוסברה והנענע, בתוספת אורז לבן, ולצד המנה הבאה ברשימה.
מקור: רחלי סטמקר