header

מתכון לתבשיל עוף לימוני עם זיתים

בשרו העדין של העוף משתלב בצורה מעולה עם הלימון במתכון שלפניכם, שבוודאי יחליף מתכוני עוף אחרים לאחר שתטעמו אותו. עם נגיעה ים תיכונית של זיתים, מתקבלת מנה מרוקאית אהובה שתתאים לכל ארוחה – רגילה או חגיגית.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל עוף לימוני עם זיתים מקור תמונה: epicurious
רכיבים לתבשיל עוף:
מרק עוף - 2 כוסות (ניתן להכין מ-2 כוסות מים עם 2 כפיות אבקת מרק עוף)
חזה עוף - 1 (פרפר חתוך לחתיכות בגודל הרצוי)
זיתים ירוקים - 1 כוס (מגולענים)
לימון - 1 (חתוך ל-8)
מיץ לימון - מ-1 לימון
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (גדול, חתוך לחצי ולפרוסות דקות)
שיני שום - 2 (כתושות)
פפריקה - 1 כף
כמון - 2 כפיות
קינמון - 1 כפית
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי, טחון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל עוף:
  1. על מחבת גדולה וגבוהה, חממו את השמן על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו למחבת את פרוסות הבצל ותבלו במלח ופלפל. טגנו את הבצל עד שהוא ישחים קלות, בערך 8 דקות.
  2. הוסיפו למחבת שום, פפריקה, כמון, קינמון וג'ינג'ר וערבבו במשך 1 דקה.
  3. הוסיפו למחבת את מרק העוף ובשלו עד לרתיחה. תבלו את חלקי העוף במלח ופלפל, הוסיפו אותם לסיר ובשלו במשך כ-25 דקות, תוך הפיכה מדי פעם.
  4. לאחר מכן, הוציאו את חתיכות העוף לתוך קערת הגשה, והוסיפו לסיר עם הנוזלים זיתים, חתיכות לימון ומיץ לימון.
  5. הגבירו את הלהבה לגבוהה, כסו את המחבת ובשלו עד שהרוטב יסמיך מעט. מזגו את הרוטב המוכן מעל העוף והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.