בשרו העדין של העוף משתלב בצורה מעולה עם הלימון במתכון שלפניכם, שבוודאי יחליף מתכוני עוף אחרים לאחר שתטעמו אותו. עם נגיעה ים תיכונית של זיתים, מתקבלת מנה מרוקאית אהובה שתתאים לכל ארוחה – רגילה או חגיגית.
מקור תמונה:
epicurious
אופן הכנת התבשיל עוף:
-
על מחבת גדולה וגבוהה, חממו את השמן על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו למחבת את פרוסות הבצל ותבלו במלח ופלפל. טגנו את הבצל עד שהוא ישחים קלות, בערך 8 דקות.
-
הוסיפו למחבת שום, פפריקה, כמון, קינמון וג'ינג'ר וערבבו במשך 1 דקה.
-
הוסיפו למחבת את מרק העוף ובשלו עד לרתיחה. תבלו את חלקי העוף במלח ופלפל, הוסיפו אותם לסיר ובשלו במשך כ-25 דקות, תוך הפיכה מדי פעם.
-
לאחר מכן, הוציאו את חתיכות העוף לתוך קערת הגשה, והוסיפו לסיר עם הנוזלים זיתים, חתיכות לימון ומיץ לימון.
-
הגבירו את הלהבה לגבוהה, כסו את המחבת ובשלו עד שהרוטב יסמיך מעט. מזגו את הרוטב המוכן מעל העוף והגישו חם.