header

מתכון לתבשיל גולש הונגרי קלאסי

הגולש הוא תבשיל הונגרי עשיר המתבשל במשך כמה שעות על הגז או בתנור (או גם וגם), ומכיל בדרך כלל פפריקה, קוביות בשר עסיסיות, פלפלים ולפעמים גם עגבניות. במקור התבשיל הוכן על ידי רועי צאן בימי הביניים בסיר מעל אש גלויה, והפך למאכל לפשוטי העם. תהליך ההכנה הוא פשוט וקל ובסופו מובטח לכם תבשיל משגע ועשיר בטעמים עם רוטב סמיך שנספג מעולה בתוספות כמו אורז לבן, פסטה, קוסקוס או לחם טרי.

גולאש עם תפוחי אדמה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים גולש הונגרי קלאסי

בשר: לתבשיל הגולש מתאימים נתחים מסוג כתף / צוואר/ צלעות/ זרוע – שהם נתחים בשרניים, עסיסיים ומתאימים לבישול ממושך. בקשו מהקצב שיחתוך את הבשר לקוביות, או רכשו נתחים המגיעים מוכנים לשימוש כקוביות.  

קוביות בשר

צריבת הבשר: מומלץ להתחיל בצריבת והשחמת הבשר - פעולה המעצימה את הטעם והנינוחות ומונעת מנוזלי הבשר המיותרים לצאת בזמן הבישול. אפשר כמובן לדלג על שלב זה ולהכניס את הקוביות ישירות לסיר לאחר טיגון הירקות, לבחירתכם.

חיתוך הירקות: כדאי לחתוך בצורה גסה את הירקות לעומת מנות אחרות, כיוון שזהו ה"קסם" של המנה. הירקות הגסים מוסיפים טעם טוב, מרקם מענג ומראה מצודד עין.

מים: לשדרוג המנה ניתן להחליף את כוסות המים בציר בשר/ירקות, ובנוסף להחליף כוס מים אחת בכוס יין.

אפייה בתנור: לאחר הרתיחה על הגז, כסו את הסיר או התבנית (חסינת החום כמובן) עם נייר אלומיניום או מכסה, הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, והמשיכו לבשל (לאפות) כשעה וחצי, עד שהבשר רך ונימוח.

שדרוג הטעמים: להוספת מתיקות -הוסיפו 2 כפות סילאן, להוספת חריפות אפשר להוסיף פלפל חריף או צ'ילי גרוס.

הוספת תפוחי אדמה: להעשרת המנה או לבישול ארוחה בסיר אחד, קלפו תפוחי אדמה, חתכו לקוביות, הוסיפו אותן לאחר הרתיחה ובשלו שעה נוספת עד ריכוך והתמזגות הטעמים.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל גולש הונגרי קלאסי
רכיבים לגולש:
כתף בקר - 1 ק"ג (חתוך לקוביות)
בצלים - 2 (קלופים וחתוכים לקוביות)
עגבניות - 2 (או שימורי עגבניות קלופות )
רסק עגבניות - 1 (100 גרם)
גמבה - 2 (חתוכות לרצועות, אפשר גם אחת בצבע ירוק )
גזר - 1-2 (קלופים חתוכים גס)
שיני שום - 5 (כתושות)
עלי דפנה - 2 עלים
קימל - כפית שטוחה
פפריקה מעושנת - 1/2 כף (או חריפה )
מלח - 1 כפית
סוכר - קורט
פלפל שחור - 1/2 כפית
שמן זית - 3 כפות
מים - לפי הצורך (או ציר בקר)
אופן הכנת הגולש:
  1. חותכים את הבצלים, הגזר והפלפלים לחתיכות גסות, מקלפים את השום וחותכים לקוביות.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית בתוך סיר רחב המונח על להבה גבוהה, צולים את קוביות הבשר מכל צד ומוציאים לצלחת (אם כמות הבשר גדולה השתדלו בכל פעם לשים כמה קוביות ולא את כל הכמות יחד בפעם אחת).
  3. מוסיפים לסיר 1 כף שמן זית, גמבה, גזר, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. מוסיפים את הבצל ממשיכים לערבב ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומערבבים.
  5. מגררים את העגבנייה ומוסיפים לסיר, מוסיפים את התבלינים: קימל, פפריקה מתוקה וחריפה (או מעושנת), מלח, פלפל, סוכר ומערבבים.
  6. מחזירים לסיר את קוביות הבשר, מוסיפים מים עד גובה תכולת הסיר כ-2-3 כוסות, ואת עלי הדפנה ומערבבים ומביאים לרתיחה.
  7. מחלישים את להבת הגז לבינונית-חלשה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר נימוח ומתפרק בקלות. preperation
  8. מגישים עם אורז לבן (או תוספת אחרת לבחירתכם), מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה - ואוכלים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
להכנת גולאש טבעוני: החליפו את הבשר בפטריות וב2 חבילות טופו קשה חתוך לקוביות גסות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.