הגולש הוא תבשיל הונגרי עשיר המתבשל במשך כמה שעות על הגז או בתנור (או גם וגם), ומכיל בדרך כלל פפריקה, קוביות בשר עסיסיות, פלפלים ולפעמים גם עגבניות. במקור התבשיל הוכן על ידי רועי צאן בימי הביניים בסיר מעל אש גלויה, והפך למאכל לפשוטי העם. תהליך ההכנה הוא פשוט וקל ובסופו מובטח לכם תבשיל משגע ועשיר בטעמים עם רוטב סמיך שנספג מעולה בתוספות כמו אורז לבן, פסטה, קוסקוס או לחם טרי.
בשר: לתבשיל הגולש מתאימים נתחים מסוג כתף / צוואר/ צלעות/ זרוע – שהם נתחים בשרניים, עסיסיים ומתאימים לבישול ממושך. בקשו מהקצב שיחתוך את הבשר לקוביות, או רכשו נתחים המגיעים מוכנים לשימוש כקוביות.
צריבת הבשר: מומלץ להתחיל בצריבת והשחמת הבשר - פעולה המעצימה את הטעם והנינוחות ומונעת מנוזלי הבשר המיותרים לצאת בזמן הבישול. אפשר כמובן לדלג על שלב זה ולהכניס את הקוביות ישירות לסיר לאחר טיגון הירקות, לבחירתכם.
חיתוך הירקות: כדאי לחתוך בצורה גסה את הירקות לעומת מנות אחרות, כיוון שזהו ה"קסם" של המנה. הירקות הגסים מוסיפים טעם טוב, מרקם מענג ומראה מצודד עין.
מים: לשדרוג המנה ניתן להחליף את כוסות המים בציר בשר/ירקות, ובנוסף להחליף כוס מים אחת בכוס יין.
אפייה בתנור: לאחר הרתיחה על הגז, כסו את הסיר או התבנית (חסינת החום כמובן) עם נייר אלומיניום או מכסה, הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, והמשיכו לבשל (לאפות) כשעה וחצי, עד שהבשר רך ונימוח.
שדרוג הטעמים: להוספת מתיקות -הוסיפו 2 כפות סילאן, להוספת חריפות אפשר להוסיף פלפל חריף או צ'ילי גרוס.
הוספת תפוחי אדמה: להעשרת המנה או לבישול ארוחה בסיר אחד, קלפו תפוחי אדמה, חתכו לקוביות, הוסיפו אותן לאחר הרתיחה ובשלו שעה נוספת עד ריכוך והתמזגות הטעמים.