הכי כיף להתעורר בשבת בבוקר לארומה משגעת המגיעה מסיר החמין, במיוחד ביום קר וגשום. יש כאלה שמסוגלים (כנראה בגלל הריח) לאכול את המנה הנפלאה כבר בשעה 7:00, ואפילו לפני, ויש כאלה שמעדיפים להמתין (בקוצר רוח) לשעת הצהריים. לחמין גרסאות רבות ומגוונת, בכל עדה הוא נקרא בשם אחר ובעל אופן הכנה קצת שונה.
המתכון הבא של השף לירוי קפוזה, לעומת המתכונים המסורתיים, מכיל בשר אוסובוקו (נתח מס' 8 עם עצם) לעומת נתח מס' 5 שתמצאו בד"כ במתכונים המסורתיים, האוסובוקו מתאים לבישול ארוך והסבירות שהוא יישאר רך ועסיסי גבוה מאוד, הבשר מוסיף לחמין שומן וטעם מיוחד, כמובן שאפשר לוותר עליו ולהפוך אותו לתבשיל צמחוני/ טבעוני ולהוסיף טופו מוצק במקום.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חמין אוסובוקו:
הקטניות: מומלץ להשרות במים ומלח את הקטניות והדגנים לילה לפני ההכנה, פעולת ההשריה גורמת להם להתרכך ולהגדיל את נפחם. המים מחלחלים פנימה, פותחים את המעברים וגורמים להם להתרחב, אם תדלגו על שלב זה הם יספגו כמות נוזלים גדולה והחמין עלול לצאת יבש. הוספת המלח עוזרת בריכוך הקליפות, והוספת סודה לשתייה מפחיתה את הגזים בזמן העיכול. אפשר לסדר את הקטניות והדגנים בתחתית הסיר (זאת הדרך האהובה עלי יותר) ואפשר גם בשקיות קוקי שיגרמו לסיר להיות נקי יותר וקל לניקוי.
הביצים: עדיף לבשל את הביצים לפני הכנסתן לסיר, כשמדלגים על שלב זה הן עלולות לא להתבשל מספיק ולהיות מוכנות, ואפילו להיסדק. פעולת הבישול המקדים מסירה מהן את החותמת הוורודה ואת הלכלוך מהקליפות.
הכנת הבשר: עדיף להשתמש בנתחים המתאימים לבישול ארוך כמו כתף/ צוואר/ אסאדו/ אונטריב/ ראש /אוסובוקו.. אפשר לצרוב את הבשר מכל צדדיו לפני הכניסה לסיר על מנת לסגור אותו ולשמר את המיצים שבו, ואפשר גם לוותר על הצריבה ופשוט: לשמן, לתבל ולהוסיף לתבשיל כמו במתכון בהמשך, לבחירתכם.
תפוחי האדמה: מומלץ לקלף ולחתוך אותם לחצאים או ריבועים גסים, ואפשר גם להוסיף בטטות שמוסיפות מתיקות למנה.
צבע חום: להוספת הצבע ניתן להוסיף שזיפים מיובשים/ תמרים/ סילאן ויש המוסיפים שקיק תה (פחות מומלץ).
תוספות: החלטתם להוסיף קישקע? מעולה! רק אל תשכחו לפני ההוספה לסיר מעל כל הרכיבים לנקוב בו חורים בעזרת מזלג, פחות מתחברים לקישקע? הוסיפו ג'חנונים מעל - אפשר ישירות בתוך הסיר ואפשר גם בשקיות קוקי.
דרכי ההכנה: בסיר נירוסטה איכותי/ ברזל או קדרה עם מכסה על הגז, על פלטת שבת, בתנור אם בחרתם בסיר איכותי דאגו שיהיה עם ידיות מתכת ולא פלסטיק, או בדרך האהובה עלי בסיר בישול איטי.