header

מתכון לבשר טלה עם תמרים לצד קוסקוס ורימונים

המנה הבאה יכולה להיות מוגשת בכל ארוחה חגיגית, וזאת בזכות השילוב המדהים של בשר הטלה הרך והנימוח עם התמרים המתקתקים. בנוסף, למנה העשירה הזו מתלווה גם קוסקוס עם גרעיני רימון טריים שמשדרגים את המנה ויוצרים מתכון מיוחד שמתאים לכל אירוע שבסופו האורחים ישארו ללא מילים.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 7
רמת קושי: קל
מתכון לבשר טלה עם תמרים לצד קוסקוס ורימונים מקור תמונה: deliciousmagazine
רכיבים לטלה:
שמן זית - 2 כפות
בצלים - 2 (קצוצים)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (באורך 3 ס"מ, קלוף וקצוץ)
שיני שום - 4 (כתושות)
כוסברה - 1 כף (מיובשת וכתושה)
זרעי כמון - 1 כפית (כתושים קלות)
שוק טלה - ½1 קילוגרם (כתף עצם או רגל של כבש חתוכים לקוביות)
תמרים - 200 גרם (מגולענים)
עגבניות - 400 גרם (קצוצות)
ציר בקר - 400 מ"ל (מתכון לציר בקר, או 2 כפיות אבקת מרק בקר עם 2 כוסות מים רותחים)
לימונים - 2 (חתוכים לפלחים - להגשה)
רכיבים לקוסקוס:
קוסקוס - 500 גרם (אינסטנט - מוכן לפי ההוראות שבגב האריזה)
שמן זית - 1 כף
גרידת לימון - מ-1 לימון
מיץ לימון - מ-1 לימון
עלי נענע - חופן (קצוצים דק)
גרגירי רימון - מ-1 רימון
אופן הכנת הטלה:
  1. צקו את השמן אל תוך סיר עמוק בעל תחתית עבה והניחו אותו על הכיריים מעל ללהבה בינונית-גבוהה.
  2. כאשר השמן חם מאוד אך לא מעלה עשן, הוסיפו בצל, ג'ינג'ר ושום אל תוך הסיר וטגנו כ-10 דקות.
  3. הוסיפו מקל קינמון, כוסברה וכמון אל הבצל, ובשלו יחד עוד כ-5 דקות.
  4. לאחר מכן, הכניסו את בשר הטלה אל הסיר ובשלו כ-10 דקות, כאשר בסיומן הוסיפו את התמרים, העגבניות ואת ציר הבקר.
  5. ערבבו היטב, כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה כשעתיים וחצי עד שהטלה נעשה רך מאוד.
אופן הכנת הקוסקוס:
  1. ערבבו את הקוסקוס המוכן בקערה יחד עם שמן הזית, גרידת הלימון, מיץ הלימון הנענע והרימון. חלקו לצלחות או לקערה מרכזית והגישו לצד תבשיל הטלה ופלחי הלימונים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.