המנה הבאה יכולה להיות מוגשת בכל ארוחה חגיגית, וזאת בזכות השילוב המדהים של בשר הטלה הרך והנימוח עם התמרים המתקתקים. בנוסף, למנה העשירה הזו מתלווה גם קוסקוס עם גרעיני רימון טריים שמשדרגים את המנה ויוצרים מתכון מיוחד שמתאים לכל אירוע שבסופו האורחים ישארו ללא מילים.
אופן הכנת הטלה:
-
צקו את השמן אל תוך סיר עמוק בעל תחתית עבה והניחו אותו על הכיריים מעל ללהבה בינונית-גבוהה.
-
כאשר השמן חם מאוד אך לא מעלה עשן, הוסיפו בצל, ג'ינג'ר ושום אל תוך הסיר וטגנו כ-10 דקות.
-
הוסיפו מקל קינמון, כוסברה וכמון אל הבצל, ובשלו יחד עוד כ-5 דקות.
-
לאחר מכן, הכניסו את בשר הטלה אל הסיר ובשלו כ-10 דקות, כאשר בסיומן הוסיפו את התמרים, העגבניות ואת ציר הבקר.
-
ערבבו היטב, כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה כשעתיים וחצי עד שהטלה נעשה רך מאוד.
אופן הכנת הקוסקוס:
-
ערבבו את הקוסקוס המוכן בקערה יחד עם שמן הזית, גרידת הלימון, מיץ הלימון הנענע והרימון. חלקו לצלחות או לקערה מרכזית והגישו לצד תבשיל הטלה ופלחי הלימונים.