סופגנייה לא חייבת להיות מאכל מתוק שאוכלים רק בחנוכה עם המון אבקת סוכר ומילוי של ריבה או שוקולד. יש גם גרסאות אחרות למאכל הזה (שלפעמים מכונה בצקנית) כמו מנת הבשר הרכה, המשביעה והמפנקת שלפניכם. תוכלו לאכול אותה כמו שהיא או לצד הרוטב המועדף עליכם, כי כך או כך אתם והחברים או בני המשפחה שלכם תיהנו ממאכל "מושחת", מפתיע וטעים במיוחד!
מקור תמונה:
gastrosenses
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו את כל חומרי הבצק למעט השמן אל קערת מיקסר וערבבו היטב עד לקבלת בצק מעט דליל ודביק.
-
בעודכם מערבבים את הבצק הדביק, הוסיפו כף שמן והמשיכו לערבב עד שהיא תשתלב בעיסה. כך עשו עם שאר כפות השמן.
-
לאחר הוספת כף השמן האחרונה, המשיכו ללוש את הבצק 3 דקות נוספות. לאחר מכן כסו את הקערה והניחו לבצק לתפוח במקום חמים למשך כ-20-30 דקות.
-
לאחר זמן ההמתנה, הניחו נייר אפייה משומן קלות על משטח העבודה, שמנו מעט את ידיכם, צרו 14 כדורי בצק שווים בגודלם והניחו אותם על נייר האפייה במרווחים שווים.
-
מתחו בעזרת הידיים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ-12 ס"מ.
-
צרו 14 כדורים שווים מתערובת הבשר והניחו אותם במרכז כל עיגול בצק.
-
שמנו מעט את אצבעות הידיים והרימו את שולי הבצק אל המרכז תוך כדי עטיפת הבשר שבמרכזו. צבטו את שאריות הבצק יחדיו והשאירו פתח עגול קטן בחלק העליון לשחרור האוויר שייווצר בין המילוי לבצק.
-
חממו מחבת גדולה מעל להבה בינונית וצקו לתוכה שמן לטיגון (על השמן לכסות לפחות חצי מגובה כדורי הבצק). כאשר השמן חם, הניחו מספר כדורי בצק עם בשר במחבת כשהחור שיצרתם פונה כלפי מעלה.
-
טגנו את כדורי הבצק עד לקבלת גוון חום-זהוב, הפכו את הכדור לצד השני וטגנו גם אותם עד לקבלת אותו הצבע. הוציאו והניחו אותם על נייר סופג.
-
טגנו כך את כל כדורי הבצק, הגישו אותם חמים ובליווי רוטב אהוב.
אופן הכנת המלית:
-
בקערה בינונית, ערבבו את כל חומרי המלית יחדיו, כסו והכניסו למקרר למשך כחצי שעה.