header

מתכון ללחם ממולא בסטייק ופטריות

אם נבקש מאנשים אקראיים לומר אילו מאכלים מדיפים את הריח הכי מפתה, סביר להניח שנקבל שוויון בין 2 מאכלים - סטייק צלוי על האש וכיכר לחם טריה. אז למה לא לשלב בין השניים?

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם ממולא בסטייק ופטריות
רכיבים ללחם הממולא:
כיכר לחם - 1 (רצוי עגולה)
חרדל - לפי הטעם (רצוי דיז'ון)
סטייק אנטריקוט - 2 יחידות
שמן - מעט
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
אופן הכנת הלחם הממולא:
  1. קצצו את הפטריות והבצלים לחתיכות דקות. preperation
  2. טגנו אותם יחד, עד ריכוך והשחמה, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. preperation
  3. כעת, צלו את שני הסטייקים לפי מידת העשייה הרצויה. היזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה. התהליך אורך מספר דקות לכל צד, אולם בשל סוגים שונים של תנורים, מומלץ לעקוב אחרי הבישול. preperation
  4. בצעו חתך בראש כיכר הלחם לכל היקפו, כך שתסירו ממנו את "המכסה". רוקנו את תוכנו והשאירו מעין סלסלה עם כיפה. את החלק שהסרתם ניתן לזלול להנאתכם. preperation
  5. הניחו סטייק אחד בתחתית הכיכר. מעליו, פזרו את תערובת הפטריות והבצלים. preperation
  6. כסו את התערובת בסטייק השני. preperation
  7. לאחר שיצרתם סנדוויץ' של סטייק-תערובת-סטייק, מרחו חרדל על החלק העליון של התבשיל. preperation
  8. כסו את הכיכר במכסה הלחם שחתכתם. preperation
  9. עטפו את הכיכר בשכבה כפולה של שקית נייר והדקו באמצעות המיתר. לאחר מכן, עטפו בנייר כסף. preperation
  10. הניחו מעל הכיכר העטופה את המגש או קרש היתוך. הציבו מעל את המשקולות. הן יכולות להיות ספרים, בקבוקי שתייה או כל חפץ אחר במשקל שלא ישמיד את הכיכר. preperation
  11. השאירו את המשקולות בין 6 שעות ללילה שלם. preperation
  12. פתחו את העטיפות מבלי לפצוע את הלחם. preperation
  13. חיתכו את הכיכר בצורת משולשים. preperation
מקור: בועז מזרחי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.