אם נבקש מאנשים אקראיים לומר אילו מאכלים מדיפים את הריח הכי מפתה, סביר להניח שנקבל שוויון בין 2 מאכלים - סטייק צלוי על האש וכיכר לחם טריה. אז למה לא לשלב בין השניים?
אופן הכנת הלחם הממולא:
-
קצצו את הפטריות והבצלים לחתיכות דקות.
-
טגנו אותם יחד, עד ריכוך והשחמה, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
-
כעת, צלו את שני הסטייקים לפי מידת העשייה הרצויה. היזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה. התהליך אורך מספר דקות לכל צד, אולם בשל סוגים שונים של תנורים, מומלץ לעקוב אחרי הבישול.
-
בצעו חתך בראש כיכר הלחם לכל היקפו, כך שתסירו ממנו את "המכסה". רוקנו את תוכנו והשאירו מעין סלסלה עם כיפה. את החלק שהסרתם ניתן לזלול להנאתכם.
-
הניחו סטייק אחד בתחתית הכיכר. מעליו, פזרו את תערובת הפטריות והבצלים.
-
כסו את התערובת בסטייק השני.
-
לאחר שיצרתם סנדוויץ' של סטייק-תערובת-סטייק, מרחו חרדל על החלק העליון של התבשיל.
-
כסו את הכיכר במכסה הלחם שחתכתם.
-
עטפו את הכיכר בשכבה כפולה של שקית נייר והדקו באמצעות המיתר. לאחר מכן, עטפו בנייר כסף.
-
הניחו מעל הכיכר העטופה את המגש או קרש היתוך. הציבו מעל את המשקולות. הן יכולות להיות ספרים, בקבוקי שתייה או כל חפץ אחר במשקל שלא ישמיד את הכיכר.
-
השאירו את המשקולות בין 6 שעות ללילה שלם.
-
פתחו את העטיפות מבלי לפצוע את הלחם.
-
חיתכו את הכיכר בצורת משולשים.
מקור: בועז מזרחי