אם אתם מכירים רק את הפיתה העיראקית ואת העיג'ה, קציצת הירק הטעימה מהמטבח המדובר, כדאי לכם מאוד להכיר את המתכון שלפניכם שמשלב את שתי המטעמים הללו יחד. למנה הזאת יש גם שדרוג נוסף, בשר טחון שמפתיע בזכות תוספת טעם מיוחד אשר לא קיימת במתכונים אחרים שאתם מכירים.
אופן הכנת הלחם:
-
ערבבו בקערה גדולה קמח, שמרים, 1 כפית סוכר ו-½ כפית מלח.
-
הוסיפו מים חמים - לא רותחים! - בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד ליצירת בצק מעט נוזלי כמעט כמו דבק. הניחו לו לנוח במקום חמים במשך 30-45 דקות לצורך תפיחה.
מקור תמונה:
maryamsculinarywonders
-
בקערה נפרדת ערבבו יחד בשר טחון, שני סוגי בצלים, פטרוזיליה, מלח, פלפל, צ'ילי וכורכום לתערובת אחידה.
מקור תמונה:
maryamsculinarywonders
-
ערבבו יחד את תערובת הבשר עם הבצק שתפח מעט.
מקור תמונה:
maryamsculinarywonders
-
חממו תנור לטמפרטורה של 225 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה, הניחו חישוק מתכת כמו של עוגות מוס במרכז התבנית ושמנו אותו קלות בדפנות.
-
בעזרת ידיים מעט רטובות צקו חופן מהבלילה אל תוך חישוק המתכת עד לגובה של 1-2 ס"מ.
-
הכניסו לתנור ואפו כ-15-20 דקות לכל יחידה עד להזהבת הקצוות.
מקור תמונה:
maryamsculinarywonders
-
הוציאו מהתנור כשהלחם מוכן והניחו לו להצטנן מעט, הגישו חם או פושר.