header

מתכון לכנאפה בשר ושקדים של יפה ימין

שערות הקדאיף, האטריות הערביות הדקיקות שמוכרות בעיקר כבסיס לקינוחי הבקלוואה והכנאפה המתוקים, הן ללא ספק אחד מהמרכיבים שמאפיינים את המזרח התיכון. במתכון שלפניכם, שערות הקדאיף עוברות מהעולם המתוק למלוח, במאפה בשר פריך ועדין.

למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה".

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לכנאפה בשר ושקדים של יפה ימין מקור תמונה: yafchuk1
רכיבים לכנאפה במילוי בשר:
איטריות קדאיף - 400 גר' (ניתן למצוא ברשתות שיווק)
שמן קנולה - 4 כפות (2 כפות לקדאיף + 2 כפות לטיגון)
בקר - 300 גר' (טחון או בשר הודו טחון)
בצל - 1 (בינוני, חתוך לקוביות)
שיני שום - 3 (קצוצות)
מלח - 1 כפית
פפריקה - 1 כפית
בהרט - 1 כפית
צ'ילי - ¼ כפית (גרוס)
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
שקדים - 50 גר' (קלופים ופרוסים)
אופן הכנת כנאפה במילוי בשר:
  1. חממו מראש תנור ל-170° מעלות.
  2. טגנו את הבצל עם 2 כפות שמן עד שהוא הופך לשקוף, הוסיפו את השום תוך ערבוב קצר ולאחר מכן הוסיפו את הבשר הטחון. בשלב זה ערבבו כל הזמן.
  3. הוסיפו לתערובת הבשר מלח, פפריקה, בהרט, צ'ילי, פלפל שחור והמשיכו לערבב עד לשינוי גוון הבשר.
  4. הסירו מהאש וצננו מעט.
  5. פוררו היטב את הקדאיף בקערה והוסיפו 2 כפות שמן. חלקו את הקדאיף לשתי כמויות שוות.
  6. הניחו בתבנית עגולה חד פעמית (קוטר 24 ס''מ) מחצית מכמות הקדאיף, פזרו מעל את השקדים ולאחר מכן את תערובת הבשר.
  7. פזרו מעל את הקדאיף שנותר, שמנו את הידיים והדקו מעט.
  8. העבירו לתנור ואפו כ-20 דקות עד להשחמה.
מקור: יפה ימין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.