שערות הקדאיף, האטריות הערביות הדקיקות שמוכרות בעיקר כבסיס לקינוחי הבקלוואה והכנאפה המתוקים, הן ללא ספק אחד מהמרכיבים שמאפיינים את המזרח התיכון. במתכון שלפניכם, שערות הקדאיף עוברות מהעולם המתוק למלוח, במאפה בשר פריך ועדין.
למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה".
מקור תמונה:
yafchuk1
רכיבים לכנאפה במילוי בשר:
אופן הכנת כנאפה במילוי בשר:
-
חממו מראש תנור ל-170° מעלות.
-
טגנו את הבצל עם 2 כפות שמן עד שהוא הופך לשקוף, הוסיפו את השום תוך ערבוב קצר ולאחר מכן הוסיפו את הבשר הטחון. בשלב זה ערבבו כל הזמן.
-
הוסיפו לתערובת הבשר מלח, פפריקה, בהרט, צ'ילי, פלפל שחור והמשיכו לערבב עד לשינוי גוון הבשר.
-
הסירו מהאש וצננו מעט.
-
פוררו היטב את הקדאיף בקערה והוסיפו 2 כפות שמן. חלקו את הקדאיף לשתי כמויות שוות.
-
הניחו בתבנית עגולה חד פעמית (קוטר 24 ס''מ) מחצית מכמות הקדאיף, פזרו מעל את השקדים ולאחר מכן את תערובת הבשר.
-
פזרו מעל את הקדאיף שנותר, שמנו את הידיים והדקו מעט.
-
העבירו לתנור ואפו כ-20 דקות עד להשחמה.
מקור: יפה ימין