header

מתכון למאפה עלים במילוי בשר וחצילים של יפה ימין

מקור בצק הפילאס הוא מתורכיה והשימוש הידוע שלו הוא בהכנת בורקסים פריכים ומעוררי תיאבון. היתרון הגדול שלו הוא שלא צריך לרדד אותו לפני העבודה (כי הוא דק), לא צריך לחורר אותו כמו את הבצק העלים הרגיל וטעמו משגע. במאפה שלפניכם, בצק הפילאס משתלב מעולה עם בשר וחצילים קלויים. 

למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה".

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה עלים במילוי בשר וחצילים של יפה ימין מקור תמונה: yafchuk1
רכיבים לבורקס בשר:
בשר בקר - 500 גר' (טחון)
בצק פילאס - 600 גר' (מופשר. 1 חבילה)
בצלים - 2 (קצוצים)
שמן - 3 כפות
שיני שום - 3 (קצוצות)
פלפל צ'ילי - ½ (אדום)
חצילים - 2 (קלויים)
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
קינמון - ¼ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
צנוברים - 50 גר' (קלויים במחבת יבשה)
ביצה - 1 (טרופה - למריחה)
שומשום - מעט (ו/או קצח)
אופן הכנת בורקס בשר:
  1. אדו בצל במחבת עם שמן כ- 10 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך והזהבה. הוסיפו את השום, הפלפל צ'ילי והבשר וטגנו עד שהבשר ישנה את צבעו.
  2. הוסיפו את החצילים הקלויים, מיץ הלימון, הקינמון, מלח ופלפל, והצנוברים וערבבו עוד דקה. הסירו מהאש וצננו היטב.
  3. פירשו ורדדו מעט את הבצק, עירמו מלית לאורכו וגללו את הבצק לצורת גליל.
  4. גלגלו את הגלילה לשבלול והניחו אותה בתבנית חד פעמית משומנת מהמרכז החוצה. העבירו למקרר ל-10 דקות.
  5. חממו תנור ל-190° מעלות.
  6. הברישו את החלק העליון של הבצק בביצה, פזרו מעל שומשום ו/או קצח והכניסו לתנור.
  7. אפו כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב לחלוטין.
מקור: יפה ימין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.