מקור בצק הפילאס הוא מתורכיה והשימוש הידוע שלו הוא בהכנת בורקסים פריכים ומעוררי תיאבון. היתרון הגדול שלו הוא שלא צריך לרדד אותו לפני העבודה (כי הוא דק), לא צריך לחורר אותו כמו את הבצק העלים הרגיל וטעמו משגע. במאפה שלפניכם, בצק הפילאס משתלב מעולה עם בשר וחצילים קלויים.
למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה".
מקור תמונה:
yafchuk1
אופן הכנת בורקס בשר:
-
אדו בצל במחבת עם שמן כ- 10 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך והזהבה. הוסיפו את השום, הפלפל צ'ילי והבשר וטגנו עד שהבשר ישנה את צבעו.
-
הוסיפו את החצילים הקלויים, מיץ הלימון, הקינמון, מלח ופלפל, והצנוברים וערבבו עוד דקה. הסירו מהאש וצננו היטב.
-
פירשו ורדדו מעט את הבצק, עירמו מלית לאורכו וגללו את הבצק לצורת גליל.
-
גלגלו את הגלילה לשבלול והניחו אותה בתבנית חד פעמית משומנת מהמרכז החוצה. העבירו למקרר ל-10 דקות.
-
חממו תנור ל-190° מעלות.
-
הברישו את החלק העליון של הבצק בביצה, פזרו מעל שומשום ו/או קצח והכניסו לתנור.
-
אפו כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב לחלוטין.
מקור: יפה ימין