אם מתחשקת לכם לאכול מנה בשרית מענגת שתעשה לכם את היום, אנו ממליצים לכם לנסות את מנת הפרושקי שבמתכון שלפניכם. המאכל המעולה הזה שלקוח מן המטבח הרוסי, ללא ספק יהפוך מעתה לאחת המנות הקבועות בשולחנכם. אז למה אתם מחכים? החלו בהכנת המתכון לבצק המטוגן והממולא הזה וגלו את אחד ממעדני המטבח המזרח אירופאי שתרצו לאכול ממנו עוד ועוד.
רכיבים למלית ויצירת המנה:
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו אל קערת המיקסר קמח, שמרים, מים ושמן, והפעילו את המיקסר על מהירות בינונית עם וו לישה למשך כדקה.
-
הוסיפו מלח והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק אחיד וגמיש (אם הבצק קשה ומתפורר הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח).
-
כאשר הבצק מוכן, כסו את הקערה והניחו בצד לתפיחה של 30-60 דקות עד להכפלת הנפח. בינתיים הכינו את המלית.
אופן הכנת המלית ויצירת המנה:
-
חממו מחבת על אש בינונית-גבוהה וצקו לתוכה את שמן הזית.
-
כאשר השמן התחמם, הוסיפו את הבשר, השום המלח והבצל, וערבבו היטב עד שהבשר יתבשל ויאפיר.
-
כעת לאחר שהבשר מוכן, העבירו את תכולת המחבת אל קערה וערבבו יחד עם האורז המבושל.
-
הניחו לבשר להצטנן מעט, ובינתיים בדקו אם הבצק תפח דיו. אם בצק לא הכפיל את נפחו המתינו עוד כמה דקות, אך אם כן, קמחו מעט את משטח העבודה שלכם והניחו את הבצק עליו.
-
חתכו את הבצק לחלקים שווים וכדררו כל חלק לגודל של כדור טניס, כסו במגבת מטבח והניחו לבצק לתפוח שוב למשך כ-10-15 דקות.
-
לאחר שהבצק תפח שוב, רדדו כל כדור לעלה דק, אך לא דק מדי.
-
במרכז כל עיגול הניחו תלולית מן המלית והדקו את שולי הבצק יחדיו ליצירת מעין סהרון (חצי ירח), עשו כך עם כל כדורי הבצק.
-
כעת מלאו סיר בינוני עם שמן צמחי (לא זית) וחממו מעל ללהבה בינונית-גבוהה. לבדיקת מוכנות השמן לטיגון, הכניסו כף עץ או שיפוד אל תוך השמן ובדקו אם נוצרות בועות מסביב לעץ, רק לאחר שיש בועות השמן מוכן.
-
הכניסו מספר כיסוני בצק ממולאים אל תוך השמן החם (אל תעמיסו יותר מדי) וטגנו 3-4 דקות מכל צד או עד להזהבה, בסיום הטיגון, הוציאו את הכיסונים אל מסננת או כלי מרופד בנייר סופג.
-
הניחו על צלחת והגישו חם או בטמפרטורת החדר.