גרגירי החיטה הזעירים האלה שקיבלו את השם הערבי "בורגול", הם הבסיס לשני מאכלים דומיננטים ומפורסמים של המטבח המזרח תיכוני - סלט הטאבולה וכדורי הקובה. בנוסף למאכלים אלו, הבורגול הוא דגן נפלא למילוי ירקות, וגם סוגי בשר, כמו שניתן לראות במתכון ירכי העוף הממולאות שלפניכם.
מקור תמונה:
batyad
אופן הכנת ירכיים הממולאות:
-
ערבבו בקערה את הבורגול, החמוציות, התמרים, השמיר והתבלינים.
-
מיזגו מעל את הסילאן, רכז הרימונים והשמן וערבבו. התערובת צריכה להיות קצת דביקה מהתמרים.
-
הניחו ירך על משטח עבודה, קחו קצת מהמילוי והניחו במרכז הירך. סיגרו בעדינות והניחו במגש כשהחלק הפתוח כלפי למטה.
-
לאחר מילוי כל הירכיים, הניחו בתבנית מתאימה כאשר הם צפופים אחד ליד השני. אם נשאר מילוי אפשר לפזר אותו מעל.
-
ערבבו את מים והיין בקערה וצקו מעל. הרוטב צריך לכסות את הירכיים, אם הכמות לא מספיקה, הוסיפו עוד יין ומים בחלקים שווים.
-
כסו ברדיד אלומיניום ואפו בתנור שחומם מראש ל-180° מעלות, בערך שעה.
-
הוציאו בעדינות לצלחת הגשה והוסיפו מעל רוטב מהתבנית, הגישו חם.
מקור: בתיה דורון