מעטים האנשים שלא אוהבים שניצלים, ובצדק, הרי הטעם הממכר שלהם והנימוחות של בשר חזה העוף מצליחים לכבוש כל אחד בכל פעם מחדש. אך כעת נחשוף בפניכם מתכון מיוחד שיגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שתחליטו להכין שניצלים בצורתם הרגילה. הכירו את המתכון לחזה עוף ממולא בתרד ופטריות, שבדומה לשניצלים, יעבור ציפוי של ביצה ופירורי לחם, אך בצורת הגשה אחרת לגמרי ובריאה יותר מפני שאת זמן הבישול הוא מבלה בתנור. בתאבון!
רכיבים לחזה עוף ממולא בתרד ופטריות:
אופן הכנת החזה עוף ממולא בתרד ופטריות:
-
חממו 3 כפות שמן זית בסיר גדול מעל אש בינונית, ולאחר שהשמן מעלה עשן הוסיפו את הבצל וטגנו אגב ערבוב עד שהבצל נעשה שקוף.
-
הוסיפו את השום אל הסיר וטגנו כדקה, אך יזהרו שלא יישרף.
-
הוסיפו את התרד לסיר ובשלו אותו עד שכל הנוזלים שלו יתאדו.
-
הוסיפו את הפטריות וערבבו היטב עד שהן יתחילו להגיר נוזלים.
-
הורידו את הסיר מן האש, הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם, ערבבו והניחו בצד להתקרר.
-
כעת, טרפו 3 ביצים בקערה בינונית, לידה הניחו קערה נוספת ומלאו אותה ב-3 כוסות פירורי לחם והניחו את שתיהן בצד.
-
חממו תנור ל-200 מעלות. לאחר מכן הניחו את פרוסות חזה העוף על משטח העבודה כאשר הצד החלק שלהן כלפי מטה. אם פרוסות חזה העוף לא דקות, יש להניח מעליהן נייר אפייה ולדפוק בפטיש שניצלים עד שהן יהיו שטוחות בעובי של כחצי סנטימטר.
-
הניחו בקצה הצר של כל פרוסה כף וחצי מתערובת התרד והפטריות, גלגלו את פרוסת חזה העוף מכיוון המילוי אל העבר השני, עד שהוא מהודק היטב בפנים.
-
כעת, טבלו את הרול שהכנתם בפירורי הלחם, לאחר מכן טבלו אותו בקערת הביצים ושוב בפירורי הלחם והניחו בתבנית המרופדת בנייר אפייה.
-
חזרו על שתי הפעולות האחרונות עד שייגמרו לכם פרוסות חזה העוף.
-
לאחר שסידרתם את הרולים שיצרתם בתבנית אפייה, זלפו כף שמן זית אחת מעליהם והניחו את התבנית בתנור למשך 30-40 דקות, או עד שהרולים מקבלים צבע זהוב.
-
הוציאו את הרולים מן התנור והגישו אותם חמים לצד רטבים אהובים.