header

מתכון לחזה עוף עם זיתים ושזיפים מיובשים

פירות יבשים הם דרך טעימה ונהדרת להשביח מנות רבות, כאשר מתכון העוף עם הזיתים והשזיפים המיובשים הוא אחד המטעמים המיוחדים שייצא לכם לטעום בזמן הקרוב. אז אם אתם מחפשים מנה שתפתיע את כל הסועדים, מומלץ שתנסו את המתכון שלפניכם ותיהנו מאינספור מחמאות.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחזה עוף עם זיתים ושזיפים מיובשים מקור תמונה: i1.wp
רכיבים לחזה עוף ופירות מיובשים:
חזה עוף - 1 ק"ג
שמן זית - 1 כוס
שיני שום - 8 (קלופים)
צלפים - 1 כף
זיתים ירוקים - 1 כוס (מגולענים ופרוסים)
שזיפים מיובשים - 1 כוס (ארוז)
מולסת רימונים - ½ כוס (רכז רימונים או סילאן)
גבעולי אורגנו - 4-6 (טרי או טימין טרי)
סוכר חום כהה - ½ כוס (ארוז)
יין לבן - 1 כוס (יבש)
אופן הכנת החזה עוף ופירות מיובשים:
  1. הכניסו שמן, שום, צלפים, זיתים, שזיפים, חומץ ומולסת רימונים אל תוך קערה גדולה וערבבו היטב.
  2. אל אותה הקערה הוסיפו את העוף ומשחו אותו בתערובת על כל צדדיו.
  3. חתכו את הגבעולים ל-3 והניחו על העוף ובתוך השמן.
  4. כסו את העוף והכניסו אותו אל תוך המקרר למשך הלילה. מומלץ לסובב את העוף בקערה לפחות פעם-פעמיים במהלך הלילה כדי שיספוג את הטעמים מהשמן.
  5. למחרת, חממו את התנור שלכם לטמפרטורה של 170 מעלות ושמנו מעט תבנית אפייה עם שוליים בגובה של 4-6 ס"מ.
  6. העבירו את העוף אל התבנית המשומנת וצקו את כל תכולת הקערה על העוף ואל תוך התבנית.
  7. ערבבו את היין הלבן עם הסוכר החום וצקו אותו על העוף, סובבו את העוף במשרה עם היין כשהכיוון בו היה העור של העוף פונה כלפי מעלה. כסו והכניסו לתנור לצלייה למשך כ-45 דקות.
  8. בתום הזמן, הוציאו את גבעולי האורגנו או הטימין והפכו את חזות העוף לצדו השני. כעת הסירו חצי מהמכסה והמשיכו לאפות את העוף עד לקבלת גוון חום-זהוב – בערך כ15-20 דקות.
  9. הגישו חם עם מעט מהרוטב בצד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.