עוף מבושל עם פירות יבשים הוא אחד המתכונים המרוקאים הידועים והטעימים שיש - השילוב המוצלח בין המרכיבים נותן טעם פירותי ומרענן שלא תמצאו בהרבה מתנות המכילות פרי. הכינו את מתכון העוף שלפניכם בארוחה הקרובה או לסעודת ט"ו בשבט ולא תפסיקו לקבל מחמאות.
מקור תמונה:
196flavors
אופן הכנת העוף:
-
בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו 3 כפות שמן, בצל, מלח, פלפל שחור, זעפרן מדולל, זנגביל, מקל קינמון ועוף ובשלו במשך 10 דקות.
-
הוסיפו ¼ כוס מים, כסו ובשלו עד שהעוף מבושל באופן מלא כ-30-40 דקות.
-
הוציאו את העוף מהסיר והניחו על כלי בצד.
-
הוסיפו לאותו הסיר שבושל בו העוף, שזיפים ומשמשים מיובשים ובשלו על אש בינונית כ-10 דקות, לאחר מכן צקו את מיץ התפוזים והדבש ובשלו על אש נמוכה עד שמתקבל רוטב מעט סמיך.
-
החזירו את העוף חזרה אל הסיר.
-
טגנו את השקדים במעט שמן צמחי על להבה בינונית עד להזהבה כ-2-3 דקות.
-
חממו את העוף לפני ההגשה, פזרו שקדים, משמשים ואגוזים.