header

מתכון לגולאש הונגרי אמיתי

גולאש הוא אחד מסמלי האיכות של המטבח ההונגרי הקלאסי - המנה המופלאה הזאת, המשלבת בשר שמן עם ירקות שורש שמבושלים בבישול איטי, ידועה כעשירה ומנחמת בכל רחבי העולם. לפעמים רק עצם הזכרת שמה גורם לגירוי בבלוטות הטעם, שרק מחכות להרגיש את הבשר הרך והנימוח בחלל הפה. אז אם עשינו לכם חשק להכין את מנת הדגל של המטבח ההונגרי, כדאי שתנסו את המתכון הבא...
זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לגולאש הונגרי אמיתי מקור תמונה: kuechengoetter
רכיבים לגולאש:
בצלים - 5 (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ)
פלפל צהוב - 1 (גדול, חתוך לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ)
פלפל אדום - 1 (גדול, חתוך לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ)
בשר לגולאש - ¼1 ק"ג (חתוך לקוביות בגודל 5X5 ס"מ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קמח - 1 כף
שמן צמחי - 3 כפות
רסק עגבניות - 2 כפות
יין אדום - 250 מ"ל (יבש)
שן שום - 1 (כתושה)
מיורן - קמצוץ (מיובש - לא חובה - וקצוץ)
תפוח אדמה - 1 (בינוני, קלוף ומגורר)
פלפל חריף - 1 כפית (או פפריקה חריפה)
קימל - 1 כפית (טחון)
אופן הכנת הגולאש:
  1. הכניסו לקערה מלח, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, קמח וקוביות בשר, ערבבו במרץ והניחו בצד.
  2. חממו סיר גדול על כיריים עם להבה גבוהה, צקו 3 כפות שמן והמתינו עד שהשמן יעלה מעט עשן.
  3. הכניסו את קוביות הבשר המתובלות וטגנו אותן כ-2 דקות מכל צד.
  4. הוסיפו אל הסיר את קוביות הבצל וטגנו כ-3 דקות נוספות.
  5. הוסיפו את רסק העגבניות, בשלו כ-10 דקות ולאחר מכן מזגו את היין בהדרגה.
  6. בשלו עוד 2-4 דקות עד ליצירת רוטב מזוגג מעט סמיך.
  7. צקו את ציר הבקר אל תוך הסיר, כסו בעזרת מכסה, הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה למשך כשעתיים.
  8. הכינו את תפוח האדמה המגורר והכניסו אותו לסיר יחד עם רצועות הפלפל האדום והצהוב והפפריקה החריפה. ערבבו את הגולאש והמשיכו לבשל אותו במשך כשעה נוספת או עד שהבשר מתרכך.
  9. ליצירת תערובת תיבול, ערבבו בקערה קטנה את כף הפפריקה המתוקה הנותרת עם מעט מים קרים. הוסיפו לקערה את השום, המיורן, גרידת הלימון, הקימל והפלפל החריף, וערבבו היטב.
  10. חממו את הגולאש עוד 10-15 דקות עד שהכל נעשה רך לגמרי, ובסיום הבישול פזרו עליו את תערובת התבלינים מן הקערה, תבלו בעוד מעט מלח ופלפל, והגישו חם לצד פירה או אורז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.