גולאש הוא אחד מסמלי האיכות של המטבח ההונגרי הקלאסי - המנה המופלאה הזאת, המשלבת בשר שמן עם ירקות שורש שמבושלים בבישול איטי, ידועה כעשירה ומנחמת בכל רחבי העולם. לפעמים רק עצם הזכרת שמה גורם לגירוי בבלוטות הטעם, שרק מחכות להרגיש את הבשר הרך והנימוח בחלל הפה. אז אם עשינו לכם חשק להכין את מנת הדגל של המטבח ההונגרי, כדאי שתנסו את המתכון הבא...
אופן הכנת הגולאש:
-
הכניסו לקערה מלח, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, קמח וקוביות בשר, ערבבו במרץ והניחו בצד.
-
חממו סיר גדול על כיריים עם להבה גבוהה, צקו 3 כפות שמן והמתינו עד שהשמן יעלה מעט עשן.
-
הכניסו את קוביות הבשר המתובלות וטגנו אותן כ-2 דקות מכל צד.
-
הוסיפו אל הסיר את קוביות הבצל וטגנו כ-3 דקות נוספות.
-
הוסיפו את רסק העגבניות, בשלו כ-10 דקות ולאחר מכן מזגו את היין בהדרגה.
-
בשלו עוד 2-4 דקות עד ליצירת רוטב מזוגג מעט סמיך.
-
צקו את ציר הבקר אל תוך הסיר, כסו בעזרת מכסה, הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה למשך כשעתיים.
-
הכינו את תפוח האדמה המגורר והכניסו אותו לסיר יחד עם רצועות הפלפל האדום והצהוב והפפריקה החריפה. ערבבו את הגולאש והמשיכו לבשל אותו במשך כשעה נוספת או עד שהבשר מתרכך.
-
ליצירת תערובת תיבול, ערבבו בקערה קטנה את כף הפפריקה המתוקה הנותרת עם מעט מים קרים. הוסיפו לקערה את השום, המיורן, גרידת הלימון, הקימל והפלפל החריף, וערבבו היטב.
-
חממו את הגולאש עוד 10-15 דקות עד שהכל נעשה רך לגמרי, ובסיום הבישול פזרו עליו את תערובת התבלינים מן הקערה, תבלו בעוד מעט מלח ופלפל, והגישו חם לצד פירה או אורז.