במתכון הבא משולבים פרטים רבים, אך אופן ההכנה קל ומניב תוצאות וריחות מדהימים שיגרמו לכל בני המשפחה לכרכר מסביב למטבח. תבשיל האורז, הכבש והפירות היבשים שלפניכם הוא מתכון מהמטבח ההודי המסורתי שיכול לשמש כמנה מפתיעה לארוחת שבת, חג או לט"ו בשבט, שתשביע את האורחים שלכם ותעלה חיוך רחב על פניהם למשך זמן רב.
אופן הכנת המרינדה:
-
ערבבו הכל יחד בקערה גדולה.
-
הכניסו פנימה את בשר הכבש, ערבבו היטב כך שכל חתיכות הבשר יגעו במרינדה והכניסו למקרר למשך חצי שעה או ללילה שלם.
אופן הכנת התבשיל:
-
שטפו את האורז מתחת למים זורמים במשך 1-2 דקות, ולאחר מכן השרו אותו במים למשך כ-20 דקות.
-
צקו ½2 כוסות מים לתוך סיר גדול, הניחו על הכיריים מעל אש גבוהה והביאו לרתיחה.
-
כאשר המים רותחים העבירו את האורז המושרה, ללא מי ההשריה, לתוך סיר המים הרותחים. הוסיפו מיץ לימון ומלח ובשלו תוך רתיחה כ-6 דקות, עד שהאורז מבושל עד כדי ⅔ ומעט קשה.
-
סננו את האורז מעודפי המים, ופזרו על תבנית גדולה להתקררות.
-
חממו ⅔ מכמות השמן בסיר גדול על אש גבוהה-בינונית, הוסיפו לתוכו את הצימוקים וטגנו במשך 30 שניות או עד שהם מתנפחים. הסירו מהאש ונקזו על נייר מטבח לאגירת השמן.
-
הכניסו לתוך הסיר הל, עלי דפנה וקינמון ובשלו כ-30-60 שניות.
-
הוסיפו את הכמון ואת הבשר עם המרינדה, ובשלו במשך 10-12 דקות על אש גבוהה תוך ערבוב מדי פעם.
-
הוסיפו את הכוסברה, גאראם מסאלה ו-¼2 כוסות מים ובשלו יחד עם מכסה על אש בינונית למשך שעה, במהלך השעה אם רואים שחסרים נוזלים והבשר עדין לא מוכן דיו, הוסיפו מעט מים.
-
להרכבת המנה, פזרו את האורז באופן שווה על הבשר וצקו את רוטב הזעפרן, מי הוורדים, הצימוקים המטוגנים, אגוזי המלך, החמוציות המיובשות, שמן הזית ועלי הנענע על גבי האורז. הניחו את המכסה ובשלו על אש בינונית נמוכה עוד כ-10-15 דקות נוספות.
-
הניחו את הסיר סגור עוד 5 דקות ולאחר מכן פתחו את הסיר והגישו חם.