קובה היא אחד המאכלים המוכרים ביותר במטבח העיראקי, ובאופן כללי כדורי בשר עטופים בצק רך הם ללא ספק מנה מנחמת שמתאימה לכל גיל, ואין כמעט אדם שטעם ממנה ולא התאהב מיד. המתכון שלפניכם, מעבר להיותו מנה משביעה וטעימה, הוא גם מאוד ייחודי משום שהוא מתאים לחולי צליאק ולאנשים אשר לא יכולים או רוצים לצרוך גלוטן בתפריט היומי שלהם. שילוב הקמחים שעליו הוא מתבסס הופך את המתכון הזה למומלץ גם עבור אנשים שאין להם בעיה לאכול קובה רגילה, אבל רוצים לגוון את התפריט שלהם, אז נסו להכין אותו בעצמכם ותוכלו ליהנות מכל העולמות!
מקור תמונה:
food52
אופן הכנת הבצק:
-
ערבבו בקערה את כל החומרים היבשים יחד עם השמן.
-
הוסיפו שתי כוסות מים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
-
הניחו לתערובת לנוח במשך כ-20 דקות.
-
בדקו אם צריך להוסיף עוד מים או קמח דוחן. על התערובת הסופית להיות דביקה ויציבה כדי שאפשר יהיה לגלגל לכדור שלא מתפרק.
אופן הכנת המלית:
-
ערבבו היטב את כל חומרי המלית, והניחו במקרר לחצי שעה.
אופן הכנת המרק:
-
הניחו סיר גדול עם שמן על הכיריים מעל להבה בינונית-גבוהה וטגנו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. ערבבו יחד במשך 4-6 דקות.
-
הוסיפו את בשר האסאדו וערבבו היטב עד שהבשר מקבל גוון אפרפר.
-
הוסיפו את הסלק לסיר עם הבשר וכסו עם מים עד כ-4 ס"מ מעל גובה הסלק והבשר.
-
קשרו יחד את גבעולי הכוסברה והפטרוזיליה והוסיפו לסיר, תבלו עם שאר התבלינים והביאו לרתיחה.
-
כאשר הנוזלים בסיר מבעבעים, הכינו כדורים מבצק הקובה בגודל של כדור פינג-פונג (עבדו עם ידיים מעט לחות), שטחו כדור אחד על כף היד והניחו במרכז הבצק השטוח מעט מתערובת הבשר.
-
עטפו את מלית הבשר בעזרת השוליים של הבצק שעל כף ידכם וסגרו היטב. אם הבצק נקרע קצת הדביקו מעט בצק נוסף כמו טלאי כדי לסגור את החור שנוצר. עשו כך עם כל הבצק והמלית שיש ברשותכם.
-
הכניסו את כדורי הקובה לתוך הסיר, ערבבו עם כף עץ בעדינות על מנת שלא לפגוע בכדורים והניחו לכל תוכן הסיר לשקוע בנוזל. בשלו למשך כ-45 דקות.
-
אם הכנסתם את כל הכדורים לסיר אך כמה מהם לא כוסו על ידי הנוזל, תצטרכו להוסיף עוד מים שיכסו את כל תכולת הסיר והכדורים יצופו. לאחר שהוספתם את המים, כסו את הסיר והמשיכו לבשל לפי הזמן הנדרש.
-
הגישו לצד קינואה או אורז.