שעועית המאש משמשת להכנה של מגוון מנות אסייתיות, ובמתכון הבא תוכלו לצוות אותה לבשר ולהכין מרק עשיר וטעים במיוחד. עם מספר רכיבים בסיסיים והתיבול הנכון, תקבלו מנה מפתיעה עם מרקמים מגוונים שתוכלו ליהנות ממנה בימי החורף הקרירים וגם בארוחות משפחתיות.
אופן הכנת המרק בשר:
-
שטפו את השעועית 3-4 פעמים תחת זרם מים חמים.
-
הכניסו 6 כוסות מים לסיר גדול וכבד והניחו על להבה בינונית-גבוהה עד שהם יתחילו להעלות אדים. הוסיפו לסיר את השעועית, הביאו לרתיחה וכסו. בשלו במשך 30 דקות.
-
הוציאו את השעועית מהסיר, הפרידו אותה מהקליפות והחזירו לסיר.
-
הוסיפו לסיר את 2 כוסות המים שנותרו, קוביות בשר, גזרים ופרוסות לפת. הביאו לרתיחה והסירו את הקצף שיווצר בחלק העליון של המרק.
-
הוסיפו לסיר את הבצל ותבלו עם מלח ופלפל.
-
הוסיפו לסיר את האורז, ערבבו היטב והמשיכו לבשל על להבה בינונית-גבוהה עד שהבשר יתרכך והאורז יהיה מוכן.