הנקניקיות הן ככל הנראה מזון הרחוב הפופולרי והטעים ביותר במדינות אירופה רבות, וברחובות רבים בערים הגדולות ניתן למצוא אינספור דוכנים שמוכרים אותן לצד כרוב כבוש. הוספתן אל תבשיל הגולאש החם והמנחם לצד תפוחי אדמה ופטריות, יעניק לכם מנה טעימה להפליא שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה, אפילו בחודשי הקיץ החמים. אתם יכולים להשתמש בנקניקיות מכל סוג בהתאם להעדפות האורחים, אפילו נקניקיות עוף אם מדובר בסועדים צעירים.
אופן הכנת הגולאש:
-
קלפו את תפוחי האדמה וחיתכו לריבועים קטנים.
-
קלפו וקצצו את הבצלים ואת העגבניות.
-
חיתכו את הפטריות לריבועים קטנים ואת הנקניקיות לפרוסות.
-
צקו את השמן וטגנו את הבצל על אש בינונית במחבת עמוקה במשך כמה דקות עד לריכוכו, הוסיפו את הנקניקיות וטגנו יחד עם הבצל ל-2-3 דקות.
-
הוסיפו את תפוחי האדמה, העגבניות והפטריות, ובשלו את כל התערובת 2-3 דקות נוספות.
-
פזרו את התבלינים והוסיפו מים עד לגובה תפוחי האדמה. בשלו כ-15 דקות נוספות על מנת שכל הרכיבים יתרככו.
-
פזרו מעל פטרוזיליה לקישוט והגישו.
מקור: יפעת ב.